Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Δεν είναι όλα... ποδόσφαιρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεν είναι όλα... ποδόσφαιρο

Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί, ούτε θέλει εδώ που τα λέμε, να κρύψει την... ποδοσφαιρική αντίληψη που έχει για την πολιτική και τη Δημοκρατία.

Επιχειρώντας να απαντήσει στις καταγγελίες των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την προχθεσινή της στάση στο θέμα του Αμαζονίου προχώρησε σε... συστάσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το... αποτέλεσμα των εκλογών:

"Τα αποτελέσματα των τελευταίων ευρωεκλογών κατέταξαν το ΕΛΚ πρώτη ευρωπαϊκή δύναμη (πρώτη και τη Νέα Δημοκρατία στην Ελλάδα) και τη GUE (που ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ) τελευταία" (σ.σ.: ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, είναι δεύτερος στην Ελλάδα). "Από πότε το πρώτο κόμμα του Ευρωκοινοβουλίου υποχρεούται να συντάσσεται με την άποψη του τελευταίου σε ένα διαδικαστικό ζήτημα;", ρωτά με περισσή αλαζονεία το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη.

Προφανώς η Ν.Δ. θεωρεί ότι η Δημοκρατία είναι κάτι σαν το πρωτάθλημα, όπου ο πρώτος τα παίρνει όλα.

Η Δημοκρατία, όμως, δεν λειτουργεί έτσι. Ο διάλογος, η διαβούλευση, η ανταλλαγή απόψεων, η κατοχύρωση και ο σεβασμός της άποψης της μειοψηφίας, που μπορεί να γίνει πλειοψηφία, είναι συστατικά στοιχεία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Και αυτό καλό θα ήταν να μην το ξεχνά κανείς στο Μοσχάτο.

Ούτε καν στα διαδικαστικά ζητήματα, για να μην πούμε κυρίως στα διαδικαστικά ζητήματα, που κρίνουν πόσο σέβεται κανείς -ή δεν σέβεται- τη Δημοκρατία επί της ουσίας. Τα ποδοσφαιρικά, αλλού...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL