Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Το φαίνεσθαι και το είναι της κ. Μαρέβας Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το φαίνεσθαι και το είναι της κ. Μαρέβας Μητσοτάκη

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ για το επίπεδο της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της αξιοπιστίας των ΜΜΕ είναι η αποκάλυψη μιας ακόμα ιστορίας με την αγορά ακινήτου (σπίτι του Βολταίρου) στο Παρίσι, από τη σύζυγο του πρωθυπουργού. Και είναι σημαντικό, καθώς πρόκειται για στοιχεία που ή ίδια η Μαρέβα Γκραμπόφσκι κατέθεσε στην αγωγή (την οποία έχασε) κατά της εφημερίδας “Documento” για συκοφαντική δυσφήμηση!

ΣΥΜΦΩΝΑ με την παραδοχή της, η κυρία εμφανίζεται ως μέτοχος κατά 95% της γαλλικής εταιρείας Personal Ventures, η οποία είχε μετοχικό κεφάλαιο μόλις 10.000 ευρώ και η οποία αγόρασε το ακίνητο στις όχθες του Σηκουάνα.

ΜΕ ΒΑΣΗ έγγραφα που κατέθεσε η ίδια, το σπίτι, αξίας 1.470.000 ευρώ, αγοράστηκε με δάνειο 900.000 ευρώ που πήρε η εταιρεία και με μετρητά 570.000 ευρώ από «ίδια κεφάλαια». Στα μετρητά οφείλει να προσθέσει κανείς και 154.000 ευρώ ακόμη, που δόθηκαν για φόρους και μεσιτικά έξοδα.

ΚΑΙ ΚΑΛΑ το δάνειο και τον δανειστή σε μια νέα εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 10.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα, δηλαδή τα μετρητά, από πού προέρχονται, καθώς αγοραστής είναι η εταιρεία και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δεν προέκυψε; Ποιοι δάνειζαν επενδύοντας από τότε στην επερχόμενη εξουσία για να πατσίσουν;

ΕΞΑΛΛΟΥ είναι γνωστή η πλούσια δράση της κυρίας, που έστηνε οff shore σε φορολογικούς παραδείσους για να αποφεύγουν τη νόμιμη φορολόγηση των κεφαλαίων τους φίλοι, συγγενείς και άλλοι εκλεκτοί φιλελεύθεροι πατριώτες.

ΤΟ ΘΕΜΑ, στην περίπτωσή μας, δεν είναι τι έκανε η συγκεκριμένη κυρία, αλλά ποιο είναι το επίπεδο της δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης στη χώρα μας, όπου, επισήμως και ανεπισήμως, δεν είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στους νόμους και θα γινόμαστε όλο και πιο άνισοι.

ΤΟ ΘΕΜΑ είναι πως όλα αυτά αποκρύπτονται συστηματικά από τα εγχώρια ΜΜΕ, που θεωρητικά είναι υποχρεωμένα να ελέγχουν την εξουσία. Πλην όμως, τώρα που εγκατέστησαν τη δική τους εξουσία, την προστατεύουν από κάθε ενοχλητική πληροφορία.

Ο ΚΟΣΜΟΣ πρέπει να βλέπει τη Μαρέβα δίπλα στον Κυριάκο, σεμνή και ταπεινή, να γονατίζει μπρος στους αρχιερείς και να ασπάζεται το χέρι τους. Να την βλέπει να ζυμώνει και να ανοίγει φύλλο δίπλα στις ταπεινές χωριάτισσες, ως μια απλή, σεμνή και τίμια σύζυγος. Το φαίνεσθαι θα σκεπάζει το είναι!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL