Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.4°C19.8°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.5°C15.5°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C18.7°C
4 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
6 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.4°C
0 BF 100%
6 χρόνια χωρίς τον Παύλο / 6 χρόνια χωρίς τον Παύλο - Πορείες σήμερα σε όλη τη χώρα ενάντια στον φασισμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

6 χρόνια χωρίς τον Παύλο / 6 χρόνια χωρίς τον Παύλο - Πορείες σήμερα σε όλη τη χώρα ενάντια στον φασισμό

Αντιφασιστικά συλλαλητήρια στη μνήμη του Παύλου Φύσσα διοργανώνονται απόψε από το Κερατσίνι έως την Καμάρα στη Θεσσαλονίκη και από την πλατεία Αγοράς στα Χανιά μέχρι την Κεντρική Πλατεία στην Ξάνθη. Αντιφασιστικές συλλογικότητες, αναρχικές και αριστερές οργανώσεις, ενώνουν τη φωνή τους μαζί με την οικογένεια του Παύλου Φύσσα και καλούν τον κόσμο να δώσει έως το τέλος τον αγώνα για την εξάλειψη του φασισμού, κατεβαίνοντας στον δρόμο. «Δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί ξανά κανένας ελεύθερος άνθρωπος από χέρι ναζί», τονίζει σε σχετική ανακοίνωση η οικογένεια.

Ανάμεσα στης οργανώσεις που καλούν σε συμμετοχή στις διαδηλώσεις είναι και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Το κάλεσμά της έχει διπλό χαρακτήρα, καθώς αφορά και την κινητοποίηση για τον Ζακ Κωστόπουλο το Σάββατο 21.9. "Η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου μας υπενθύμισε ότι, πέρα από τον οργανωμένο χρυσαυγιτισμό που προσμετράει δεκάδες θύματα δολοφονικών επιθέσεων, υπάρχει ριζωμένη η ιδεολογία του φασισμού ακόμη και σε πολύ μικρά και ανοργάνωτα τμήματα της κοινωνίας, που οδηγεί σε στυγνές δολοφονίες ανθρώπων που είναι διαφορετικοί." "Ας ξεμπερδέψουμε με κάθε μορφής χρυσαυγιτισμό", είναι το μήνυμα που στέλνει η οργάνωση.

"Οι αντιφασιστικές διαδηλώσεις στα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Πύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, τη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, το Ηράκλειο, τον Βόλο, την Ξάνθη, τα Γιάννενα, την Πάτρα μπορούν να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα οργής για τις προκλήσεις της Ν.Δ., τις αγκαλιές με τους φασίστες και την επίθεση κατά των προσφύγων και των μεταναστών. Το αντιφασιστικό κίνημα,το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, τα συνδικάτα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, όλες και όλοι ενωμένοι να πλημμυρίσουμε τους δρόμους στις 18 Σεπτεμβρίου", αναφέρει στο δικό της κάλεσμα η ΚΕΕΡΦΑ - Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Τα καλέσματα για τις διαδηλώσεις:

Αθήνα, Κερατσίνι, Οδός Παύλου Φύσσα, 5.30 μ.μ.

Θεσσαλονίκη, Καμάρα 6 μ.μ.

Γιάννενα, Περιφέρεια 6 μ.μ.

Χανιά, Πλατεία Αγοράς 7 μ.μ.

Ηράκλειο, Λιοντάρια 7 μ.μ.

Πάτρα, Πλ. Γεωργίου 6 μ.μ.

Βόλος, Πλατεία Ελευθερίας 7 μ.μ.

Ξάνθη, Κεντρική Πλατεία 6 μ.μ.

Τις κινητοποιήσεις στηρίζουν επίσης ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, αλλά και ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών την περίοδο 1967-1974.

Στις κινητοποιήσεις πρόκειται να λάβουν επίσης μέρος σωματεία και φορείς που συνεδρίασαν στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL