Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
Η κυβέρνηση αποκαθιστά τον Άγιο Βασίλη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η κυβέρνηση αποκαθιστά τον Άγιο Βασίλη

Της Μαρίας Λυκούρα

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι κυβέρνηση νεοφιλελεύθερη, άρα εχθρική σε κάθε... κοινωνικό. Εδώ η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως, μας είπε ότι η Ιστορία πρέπει «αναπτύσσει την εθνική συνείδηση» και να πάψει «να πάψει να είναι κοινωνικού χαρακτήρα», θα άφηναν το «κοινωνικό μέρισμα» που το λέει από μόνο του ότι είναι κοινωνικό; Στο κάτω κάτω μας κυβερνάει η δεξιά (του Κυρίου), η οποία οφείλει να το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία ότι ΣΕΒεται. Σέβεται του άριστους, τους πλούσιους, τον θεό. Όσο για τους φτωχούς, τους εργαζόμενους, τους μεροκαματιάρηδες... έχει ο θεός.

Σοφά, λοιπόν, σκεπτόμενο το νέο οικονομικό επιτελείο αποφάσισε να κόψει το κοινωνικό μέρισμα, που δινόταν κάθε χρόνο από το 2016 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, σύμφωνα με έρευνα διάσημου Έλληνα επιστήμονα, που θα αποκαλύψει λεπτομέρειες μόνο σε εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες να βραβευτεί, παροχές όπως το κοινωνικό μέρισμα μυρίζουν... κομμουνισμό και πλήττουν το θρησκευτικό συναίσθημα των φτωχών δικαιούχων που πρέπει να έχουν μόνο τον θεό για να ελπίζουν. Επίσης, κοινωνίες που καλομαθαίνουν σε επιδόματα και «δωράκια» παύουν να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο στοιχείο είναι που προβλημάτισε εντόνως την κυβέρνηση και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να πάρει την απόφαση για κατάργηση του κοινωνικού μερίσματος, καθώς αυτό συνέπιπτε με την περίοδο των γιορτών.

«Δεν είναι δυνατόν να πάμε κόντρα στον Άγιο Βασίλη, δεν είμαστε Μαδουριστάν εδώ» φέρεται να δήλωσε μέλος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. «Είτε έρχεται από την Καισαρεία, είτε από τη Λαπωνία, δεν μπορεί το κράτος να υποκαθιστά έναν ιδιώτη, πόσω άλλον όταν είναι υπερήλικας και Άγιος» συμπλήρωσε.

Η κυβέρνηση θέτει πάνω απ' όλα την ενδυνάμωση του θρησκευτικού συναισθήματος του λαού, εξού και έδωσε φοροελαφρύνσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση οφείλει να στέκεται αρωγός στα ανώτερα οικονομικά στρώματα της κοινωνίας, καθώς ο θεός, ως γνωστόν, δεν είναι φιλεύσπλαχνος με τους πλούσιους, είναι ο μέγας αρωγός των φτωχών. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται και η σύγκρουση ρόλων μεταξύ του πολιτικού και του θείου.

Με το ίδιο σκεπτικό προγραμματίζονται και οι μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Λόγω των εξαιρέσεων από την κλαδική σύμβαση που αναμένεται να ζητήσουν αρκετές επιχειρήσεις την επομένη της ισχύος του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, επανέρχεται η θεάρεστη «μνημονιακή κανονικότητα» του 2014 στους μισθούς.

Πέραν του κατώτατου μισθού, καμία αμοιβή μέσω συλλογικών και κλαδικών διαπραγματεύσεων δεν είναι πλέον εξασφαλισμένη και το μόνο που θα μπορεί πλέον να κάνει ο κόσμος της εργασίας είναι να επικαλείται τη βοήθεια του θεού.

Πολύ σατανικό το χριστιανικό αυτό σχέδιο της κυβέρνησης! Ο θεός (ή μάλλον ο λαός) να βάλει το χέρι του...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL