Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το κατευόδιο του Αντώνη Λιβάνη

Πλήθος κόσμου και πολιτικών έδωσαν το “παρών” στο κατευόδιο του Αντώνη Λιβάνη. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, οι πρώην...

Πλήθος κόσμου και πολιτικών έδωσαν το “παρών” στο κατευόδιο του Αντώνη Λιβάνη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, οι πρώην πρωθυπουργοί Γ. Παπανδρέου και Κ. Καραμανλής, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Φ. Γεννηματά, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, ο Ν. Κακλαμάνης ως εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου, ο Φ. Κουβέλης, η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Β. Θάνου, ήταν μερικοί από εκείνους που τίμησαν τον εκλιπόντα στην εξόδιο ακολουθία που έγινε χθες το μεσημέρι στη Μητρόπολη Αθηνών.

Επίσης, ήταν εκεί ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Θ. Τσούρας, Γ. Ανωμερίτης), αλλά και πρώην και νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Απ' τον ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, η Ό. Γεροβασίλη, ο Αλ. Φλαμπουράρης και ο Χρ. Σπίρτζης. Ακόμη η Μ. Αποστολάκη, η Ό. Κεφαλογιάννη, η Άντ. Γκερέκου και πλήθος από συναγωνιστές του από τον αντιδικτατορικό αγώνα και συνοδοιπόροι στην Αλλαγή, εκφράζοντας την εκτίμηση στη δράση και το πολιτικό ήθος του Αντώνη Λιβάνη.

“Τον πατέρα μου η Ιστορία τον επέλεξε από νωρίς και του ανέθεσε ένα ρόλο δύσκολο, αλλά και μοναδικό. Την Αλλαγή. Και εκείνος το κατάλαβε γρήγορα και τράβηξε αμέσως τον κλήρο της Ιστορίας. Η ζωή του Αντώνη Λιβάνη δεν υπήρξε ούτε ευθύγραμμη ούτε άνετη. Πριν τον γνωρίσει και τον αναγνωρίσει ως πολιτικό ο ελληνικός λαός, τον γνώρισαν οι φυλακές και οι εξορίες” ανέφερε ο γιος του, Ηλίας Λιβάνης, στον επικήδειο που εκφώνησε εκ μέρους της οικογένειας.

Τόνισε πως “η λαϊκή κυριαρχία, η ανεξαρτησία, η κοινωνική απελευθέρωση, η οικονομική προοδος δεν ήταν απλά τα συνθήματά του, ήταν κάθε ώρα της ζωής του Αντώνη Λιβάνη σε διαρκή διεκδίκηση και διαπραγμάτευση”.

Επικήδειους εκφώνησαν επίσης η Φ. Γεννηματά, ο Ν. Κακλαμάνης και ο φίλος του θανόντος και πρόεδρος της Ένωσης τέως Βουλευτών και Ευρωβουλευτών Κ. Πυλαρινός.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τι μάθαμε από την υπόθεση Δημάκη

Η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη έληξε τελικά με την ικανοποίηση του αιτήματός του. Και η κατάληξη της υπόθεσης δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός, που διεκδίκησε το δικαίωμα να μορφωθεί και να αναδείξει τις δεξιότητές του, παρότι φυλακισμένος, ταλαιπωρήθηκε άδικα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις