Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Με fake news βγήκανε κυβέρνηση, με fake news κυβερνούν...

Από την συνάντηση Τσακαλώτου Λαγκάρντ στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ όπου έγινε η πρόταση για την αποπληρωμή

"Το τρώνε από τα έτοιμα" είναι το πιο χαρακτηριστικό επίτευγμα της κυβέρνησης Ν.Δ. το πρώτο αυτό διάστημα. Η Νέα Δημοκρατία και ο Κ. Μητσοτάκης καπηλεύονται καθημερινά τα επιτεύγματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μέτρα ψηφισμένα και εφαρμοσμένα τα παρουσιάζουν ως δικές τους εξαγγελίες ενώ εκμεταλλεύονται ακόμη και τον προγραμματισμό τους.

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με περίσσιο θράσος κόμπαζει σαν δικό του επίτευγμα στα social media γράφοντας μάλιστα "Το είπαμε, το κάναμε" για την κατάθεση του αιτήματος για την πρόωρη αποπληρωμή του δανείου στο ΔΝΤ.

Για να τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε προαναγγείλει την αποπληρωμή από τον Μάρτιο του 2019, την αποπληρωμή των δόσεων στο Ταμείο την αμέσως επόμενη περίοδο.λέγοντας χαρακτηριστικά «...κάποιοι θέλουν να είναι εδώ, εμείς έχουμε σχέδιο για να πάψει να είναι εδώ και σύντομα θα το κάνουμε πράξη».

Την πρόωρη αποπληρωμή «ακριβών» δανείων του ΔΝΤ είχε δρομολογήσει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος αρχές Απριλίου. Στο  Eurogroup στο Βουκουρέστι, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, συνηγόρησε σε μια πρόωρη αποπληρωμή «ακριβών» δανείων του ΔΝΤ.

Η συζήτηση για το ζήτημα της εξόφλησης είχε μεταφερθεί στην Ουάσιγκτον από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος είχε τετ α τετ με την κ. Λαγκάρντ στις 12 Απριλίου στην έδρα του ΔΝΤ στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του Ταμείου παρουσία του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Μιχάλη Ψαλιδόπουλου.

Αρχές Μάη η κυβέρνηση Τσίπρα υπέβαλε επισήμως στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) αίτημα πρόωρης αποπληρωμής των υψηλότοκων δανείων του ΔΝΤ, ζητώντας την αποπληρωμή μέρους των δανείων, ύψους 3,7 δισ. ευρώ. Υπέρ της πρόωρης αποπληρωμής είχαν ταχθεί και ο γενικός διευθυντής του ESM, Κλάους Ρέγκλιγκ, και ο Πολ Τόμσεν, διευθυντής του ευρωπαϊκού τομέα του ΔΝΤ.

Επίσης κανένα κράτος μέλος δεν είχε εκφράσει αντιρρήσεις. Είχε ανακοινωθεί ότι θα ξεκινούσε η διαδικασία, όπως έγινε και με τις περιπτώσεις της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας κα της Κύπρου, ώστε να προσχωρήσει η αποπληρωμή.

Σήμερα ανερυθρίαστα παρουσιάζουν ως δικά τους τα βήματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προς την απελευθέρωση της χώρας από τα δεσμά που η ίδια πολιτική ελίτ της φόρεσε. Με fake news πήραν την κυβέρνηση και με fake news κυβερνούν. Το ψέμμα όμως έχει κοντά ποδάρια...

Σπ.Μ.

 

«Πράσινο φως» για αποπληρωμή του ΔΝΤ και επιστροφή του 1 δισ. ευρώ

Προετοιμάζονται «έξοδος» και... εξόφληση του ΔΝΤ

Die Presse: Ο Αλ. Τσίπρας έκανε πράξη την υπόσχεση του 2015 για απαλλαγή από το ΔΝΤ

Π.Τόμσεν: Καλωσορίζουμε την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ από την Ελλάδα

Επαφές Ευ. Τσακαλώτου με Κριστίν Λαγκάρντ και Πολ Τόμσεν

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις