Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σ. Λάππας: Αν υπάρχει κάτι μαύρο στο παρελθόν της ΕΡΤ είναι το μαύρο του 2013 (Video)

«"Τι σκέφτεστε για τον πολιτικό πλουραλισμό όταν μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου η αναφορά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι 9ο και 10ο θέμα;" ρώτησε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας τον Κων. Ζούλα στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τον διορισμό στις θέσεις του Προέδρους και του Διευθύνοντος Συμβούλου.

«Η Δημόσια Τηλεόραση είναι στοιχείο αδιαπραγμάτευτο για την Δημοκρατία και τον πλουραλισμό. Ο πολιτικός πλουραλισμός είναι κατοχυρωμένος στο άρθρο 15 του Συντάγματος επιβάλει αντικειμενική και επί ίσοις όροις πληροφόρηση. Η Δημόσια Τηλεόραση είναι και πολύπαθη αλλά και μας κάνει υπερήφανους κυρίως για το πολιτιστικό της απόθεμα και το αρχειακό της υλικό που ενδεχομένως είναι και μοναδικό στον κόσμο».

«Το τι Δημοκρατία θέλουμε και τι έχουμε έχει να κάνει με την ΜΜΕ και Δημόσια Τηλεόραση θέλουμε και τι έχουμε. Πράγματι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών είναι το ζητούμενο, ποτέ δεν ήταν κατεκτημένο» συνέχισε ο Σπύρος Λάππας τονίζοντας ότι ποτέ τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις θέσεις.

"Κανένας διευθύνων η πρόεδρος δεν ήταν κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ"

«Τα τελευταία χρόνια κανένας διευθύνων σύμβουλος, ή πρόεδρος δεν ήταν κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λεοντής, ο κ. Τσακνής, ο κ. Κωστόπουλος, ο Δρόσος; Κανένας. Σήμερα και τα τέσσερα ονόματα που προτείνονται είναι κομματικά στελέχη της Ν.Δ. Δεν λέω ότι δεν μπορεί να καταλάβει μια δημόσια θέση αλλά διασκεδάζετε πάρα πολύ την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και το δεδομένο που αξιώνουν όλοι, την ανεξαρτησία της».

«Αν υπάρχει κάτι μαύρο στο παρελθόν στην ΕΡΤ είναι το μαύρο το 2013 που της στέρησε σημαντικότατους πόρους από τον αποκλεισμό της στους ομογενείς, Καναδά, Αμερική κλπ. Που είχαμε 1 εκ. ευρώ το χρόνο είσπραξη από τη μετάδοση στους ομογενείς μας. Επίσης το θετικότερο που έγινε ήταν η απεμπλοκή από την πατρωνία της Digea και μέσα σε ένα χρόνο έγινε εξοικονόμηση της δαπάνης που καταβάλλονταν από την Digea.».

"Τι σκέφτεστε για τον πολιτικό πλουραλισμό όταν μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου η αναφορά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι 9ο και 10ο θέμα;"

Ενώ πρόσθεσε ότι σήμερα η ΕΡΤ σε έρευνα του Ινστιτούτου Reuters της Οξφόρδης κρίθηκε το λιγότερο λαϊκιστικό κανάλι στην Ευρώπη, σε πλήρη αντίθεση με άλλα ιδιωτικά κανάλια που είναι τα περισσότερο λαϊκίστικα.

Υπέβαλλε ερωτήσεις στον Υπουργό για να γίνεται η επιλογή των στελεχών από Ανεξάρτητη Αρχή, επίσης αν είναι θετικοί για τη συγκρότηση όλων των καναλιών της ΕΡΤ σε αυστηρή θεματική βάση.

Επίσης ρώτησε τον κ. Ζούλα αν έχει ανάγκη προσλήψεων η ΕΡΤ και τι σκέφτεται για αυτό και τέλος:

Τι σκέφτεστε για τον πολιτικό πλουραλισμό όταν μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου η αναφορά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι 9ο και 10ο θέμα;

Συμφωνείτε στην διατήρηση της ΕΡΤ ως ανεξάρτητου καναλιού;

Κατ. Μπρ.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Είστε σίγουρα κυβέρνηση;

Δεν είναι μόνο η αξιοθρήνητη στάση της κυβέρνησης, που προσπαθεί να αλλάξει τον νόμο για να ικανοποιήσει και τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι η απόδραση του Λ. Αυγενάκη από τη Βουλή. Δεν είναι η εντυπωσιακή επιχειρηματολογία της Λ. Μενδώνη ότι η αλλαγή νόμου επιβάλλεται «για να μην διχαστεί η Ελλάδα».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις