Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. στερεί από χιλιάδες πολίτες το κοινωνικό μέρισμα που αφορούσε πολίτες με χαμηλά εισοδήματα

“Η κυβέρνηση της Ν.Δ. στερεί από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις την πολύτιμη ανάσα του κοινωνικού μερίσματος”, αναφέρει σε δήλωση του ο Αλέξης Χαρίτσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο του 2018 το κοινωνικό μέρισμα που κυμάνθηκε από 200 έως 1200 ευρώ, είχε καταβληθεί σε περίπου 1,4 εκατ. νοικοκυριά) με βασικό κριτήριο ετήσιο εισόδημα και όχι μόνο σε συνταξιούχους

“Προτεραιότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η στήριξη των αδύναμων και των μικρομεσαίων. Προτεραιότητα της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι η ενίσχυση των λίγων και ισχυρών”, επισήμανε ο Αλέξης Χαρίτσης.

 

Η πλήρης δήλωση:

“Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ., με δική της πρωτοβουλία, επιλέγει την κατάργηση του κοινωνικού μερίσματος που δινόταν κάθε χρόνο από το 2016 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.  

Η απόφαση αυτή, αποκαλύπτει την πολιτική κατεύθυνση της Ν.Δ. υπέρ των λίγων και σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Η κυβέρνηση επέλεξε πριν από ένα μόλις μήνα να μειώσει  τον ΕΝΦΙΑ για ιδιοκτησίες άνω των 500.000€, που αφορά μόλις το 3% των φορολογουμένων.

Σήμερα στερεί από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις την πολύτιμη ανάσα του μερίσματος.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η στήριξη των αδύναμων και των μικρομεσαίων.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι η ενίσχυση των λίγων και ισχυρών”.

Απέκλεισε την καταβολή κοινωνικού μερίσματος ο Σ. Πέτσας εξισώνοντας το κοινωνικό μέρισμα με την 13η σύνταξη

Το θέμα καταβολής κοινωνικού μερίσματος για τον Δεκέμβριο του 2019 έκλεισε οριστικά την Κυριακή δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ο οποίος σε συνέντευξη του την απέκλεισε. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση  ο Στ. Πέτσας, ξεκαθάρισε πως «ό,τι ήταν να δοθεί, δόθηκε τον Μάιο από τον κ. Τσίπρα», ενώ παρέπεμψε και στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ την περασμένη εβδομάδα, για την καταβολή της 13ης σύνταξης στους συνταξιούχους τον Δεκέμβριο του 2020, δηλαδή μετά από 15 μήνες. 

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι το κοινωνικό μέρισμα δεν αφορούσε μόνο τους συνταξιούχους, αλλά καταβαλλόταν γενικά σε πολίτες με χαμηλά εισοδήματα εν είδη δώρου Χριστουγέννων και οι οποίοι δεν θα το λάβουν από αυτόν τον Δεκέμβριο ύστερα από απόφαση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως άλλωστε το ανακοίνωσε στη ΔΕΘ.

Τον Δεκέμβριο του 2018 το κοινωνικό μέρισμα που δόθηκε κυμάνθηκε από 200 έως 1200 ευρώ, είχε καταβληθεί σε περίπου 1,4 εκατ. νοικοκυριά (3,5 εκατ. ωφελούμενοι) με βασικό κριτήριο ετήσιο εισόδημα με όριο τα 9.000 ευρώ για μονοπρόσωπα νοικοκυριά, ποσό το οποίο προσαυξανόταν κατά 4.500 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και κατά 2.250 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος έως τα 27.000 ευρώ.

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις