Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ένας μήνας μνήμης φασιστικών δολοφονιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ένας μήνας μνήμης φασιστικών δολοφονιών

Η ανάγκη για ένα πλατύ και ενιαίο αντιφασιστικό κίνημα φουντώνει, παρότι η Χ.Α. σταδιακά περνάει από το εδώλιο του δικαστηρίου στα κάγκελα της φυλακής, τονίζε σε ανακοίνωση της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου μας υπενθύμισε ότι πέρα από τον οργανωμένο χρυσαυγιτισμό που προσμετράει δεκάδες θύματα δολοφονικών επιθέσεων, υπάρχει ριζωμένη η ιδεολογία του φασισμού ακόμη και σε πολύ μικρά και ανοργάνωτα τμήματα της κοινωνίας, που οδηγεί σε στυγνές δολοφονίες ανθρώπων που είναι διαφορετικοί.

Ας ξεμπερδέψουμε με κάθε μορφής χρυσαυγιτισμό. Σύντομα θα ξεμπερδέψουμε με τους νεοναζί δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Θα ξεμπερδέψουμε με εκείνους που οργανωμένα επιτέθηκαν και δολοφόνησαν τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα και τον εργάτη μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν. Θα μπουν επιτέλους στην φυλακή εκείνοι που επιχείρησαν να φιμώσουν την Φαβέλα και επιτέθηκαν θανάσιμα στους Αιγύπτιους ψαράδες και στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Όμως, ακόμα πιο σύντομα πρέπει να ξεμπερδέψουμε με τις φασιστικές αντιλήψεις που παράγουν σεξισμό και ρατσισμό. Χρειάζεται να εντείνουμε τους αγώνες για να μην δολοφονηθεί κανείς άλλος Ζακ.

Να οργανώσουμε τη καθημερινή μας ζωή γύρω από τις αξίες της ισότητας, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει και καλεί να συμμετάσχει κάθε ένας/μία δημοκρατικός πολίτης στη συναυλία μνήμης του Παύλου Φύσσα στα Λιπάσματα την Τρίτη 17/9 και στην προγραμματισμένη κινητοποίηση την Τετάρτη 18/9, στις 18:30, στην οδ. Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Τέλος, στηρίζουμε και καλούμε στην προσυγκέντρωση για την συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, το Σάββατο 21/9 στις 14:00 στην οδό Γλάδστωνος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL