Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.3°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.8°C14.6°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
16.0°C16.0°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C19.1°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.6°C15.7°C
2 BF 69%
Το κόστος των μετακλητών ταλανίζει τη Βόρεια Κορέα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το κόστος των μετακλητών ταλανίζει τη Βόρεια Κορέα

Της Μαρίας Λυκούρα

Με ανακούφιση υποδέχεται μέρα με τη μέρα η κοινωνία την επιστροφή στην κανονικότητα. Η χώρα ανασαίνει μετά τη μετατροπή της από Βενεζουέλα σε... Βόρεια Κορέα. Τι άλλο χρειάζεται να πούμε και τι να μολογήσουμε. Κάτοικος του Γαλατσίου στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα είπε όλα, αναφωνώντας, σύμφωνα πάντα με το κυβερνητικό ρεπορτάζ: «Μας έσωσες, κύριε πρωθυπουργέ μου, λεβέντη μου». Ο άνθρωπος συνάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και εξέφρασε με δυο κουβέντες αυτό που λέει όλος ο κόσμος. Τι όχι;

Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρουσιάζεται νυχθημερόν μια εικόνα άψογης κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός σώζει τη χώρα χαμογελαστός, ευδιάθετος και φιλικότατος, βγάζει selfie με μαθητές, φυτεύει μια ελιά. Αυτό θα πει αντικειμενική ενημέρωση. «Αν δεν ήταν η ελιά, θα ήταν η συκιά» που έλεγε κι ο Μαυρογιαλούρος. Ισχύει βέβαια και το «ανεβαίνω στη συκιά και πατώ την αχλαδιά». Εξού και τα εμπεριστατωμένα ρεπορτάζ και για την κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη. Να βλέπει ΣΚΑΪ ο Κιμ και να ζηλεύει! Ζούμε μέρες αντικειμενικότατης ενημέρωσης, τόσο που τα βράδια κοιμόμαστε με ανοιχτά παράθυρα εμείς οι μεγαλύτεροι που έχουμε και ανάλογες μνήμες. Οι νεότεροι κοιμούνται με ανοιχτά Windows έτσι κι αλλιώς...

Σιγά μην προβάλλουν τα Μέσα αυτά που λένε οι κομπλεξικοί Συριζομαδούροι. Τι πάει να πει υπαναχώρηση του Μητσοτάκη σε σχέση με τα πλεονάσματα; Ποιος θα κάτσει τώρα να ασχοληθεί με τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, το μετρό Θεσσαλονίκης και τον κίνδυνο για τα αρχαία; Σε λίγο θα μας πούνε οι υστερικοί της αντιπολίτευσης ότι το Reuters Institute έχει δίκιο που κατέταξε τον ΣΚΑΪ ανάμεσα στα πλέον λαϊκιστικά κανάλια στην Ευρώπη. Στη χώρα του ανατέλλοντος Μητσοτάκη το πιο σοβαρό ζήτημα που ταλανίζει τον κόσμο είναι οι «μετακλητοί του ΣΥΡΙΖΑ».

Η κοινωνία δεν ήξερε καν -τα προ ΣΥΡΙΖΑ χρόνια, όταν είχε τις κανονικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.-  τι είναι οι μετακλητοί. Όταν, όμως, τη διακυβέρνηση ανέλαβαν οι μη νόμιμοι ιδιοκτήτες της, όλος ο κόσμος έμαθε και έπαθε αλλεργία στους μετακλητούς. Σπυράκια βγάζει -μη σας πως αφρούς- με δαύτους που λεηλάτησαν το Δημόσιο.

Έτσι, λοιπόν, η επικαιρότητα κατασκευάζεται στα γρήγορα. «Φύτεψε κι εσύ ένα ρεπορτάζ, μπορείς» είναι το νέο σλόγκαν στα δημοσιογραφικά στέκια. Ένα κανάλι θα το παίξει με μουσικό χαλί από τον «Εξορκιστή», δέκα σάιτ θα γράψουν με σχετικές σάλτσες και κραυγαλέους τίτλους και έτοιμη η πρώτη είδηση!

«Αλήθεια, μετακλητοί υπάλληλοι είναι οι μόνιμοι υπάλληλοι που υπηρετούν, επί σειρά ετών, στη διαχείριση του Μεγάρου Μαξίμου; Ο ΣΥΡΙΖΑ τους διόρισε;» ρωτάνε μόνο οι Συριζομαδούροι. Για την αντικειμενική ενημέρωση βορειοκορεατικού τύπου δεν έχει καμία σημασία ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ήδη από το 2015 σε πλήρη καταγραφή των μετακλητών υπαλλήλων. Είναι αδιάφορο ότι για πρώτη φορά τους ενέταξε στο ενιαίο μισθολόγιο, και έτσι έγινε η πλήρης καταγραφή και του κόστους τους. Ακόμα πιο αδιάφορο ήταν, είναι και θα παραμείνει ότι έτσι αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε γεμίσει δύο ορόφους στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το 2014 με μετακλητούς.

Νυν υπέρ πάντων αγών για το επιτελικό κράτος! Τι κι αν με το σχετικό νομοσχέδιο δημιουργήθηκαν εκατοντάδες θέσεις μετακλητών υπαλλήλων στο Μαξίμου, το πρωθυπουργικό γραφείο και τις υπηρεσίες που συνδέονται με αυτό. Τι κι αν καταργούνται οι διαβαθμίσεις στις αμοιβές τους στη βάση των τυπικών προσόντων; Αυτή είναι η αριστεία της Ν.Δ. και σε όποιον αρέσει!  Δεν θα μπει ο κάθε... άπλυτος εμπόδιο στον υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Θα διορίζει όποιον γουστάρει διευθυντή στο γραφείο του, ακόμα και χωρίς πτυχίο. Γιατί, όπως λέει και μια παλιά βορειοκορεατική παροιμία, «όπου ακούς πολλά νανογιλέκα, κράτα και μικρό πτυχίο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL