Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επικοινωνιακά κολπάκια

Δύο επικοινωνιακά κόλπα έχει βάλει μπροστά το σύστημα Ν.Δ., προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα.

Γιατί η ατζέντα, τελευταία, προσέγγισε επικίνδυνα την τεράστια υπαναχώρηση του Μητσοτάκη σε σχέση με τα πλεονάσματα, καθώς και άλλα θέματα, όπως το πραξικόπημα στο μετρό Θεσσαλονίκης, τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, την επέκταση της Eldorado στην Θράκη.

Το πρώτο επικοινωνιακό κόλπο ονομάζεται «μετακλητοί του ΣΥΡΙΖΑ». Δεν χρειάζεται κάποια τεκμηρίωση. Η κοινωνία απεχθάνεται τους μετακλητούς ούτως ή άλλως. Αρκούν λίγα νούμερα και το αφήγημα είναι έτοιμο. Τι θέλει ο απλός πολίτης, ώστε να εξοργιστεί για τους Καρανίκες που λεηλάτησαν το Δημόσιο;

Ένα κανάλι να τον ερεθίσει θέλει και ένα Facebook για να τα γράψει. Ασχέτως αν οι τωρινοί αύξησαν εντυπωσιακά τους μισθούς των μετακλητών και χαμήλωσαν τα προσόντα τους. Κανείς δεν θα ασχοληθεί μ’ αυτό.

Το δεύτερο επικοινωνιακό κόλπο ονομάζεται «κλοπή όπλων στη Λέρο». Εδώ είναι ακόμα πιο απλά τα πράγματα. Αναρμοδίως και χωρίς να παρουσιάσει κανένα στοιχείο, ο υπουργός Άμυνας είπε ότι η κλοπή των όπλων έχει γίνει τμηματικά από τον Ιανουάριο έως το καλοκαίρι του 2019. Τι κυβέρνηση είχαμε τότε; ΣΥΡΙΖΑ. Χμμμ... Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη. Κουφοντίνες, τζιχαντιστές, μετακλητοί, όλα παίζουν.

Αυτή θα είναι από εδώ και στο εξής η στρατηγική της κυβέρνησης των αρίστων. Η απεμπλοκή της από κάθε ευθεία αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο ανταρτοπόλεμος μέσω του μιντιακού της συστήματος.

Αυτά είναι τα κακά νέα. Τα καλά νέα είναι ότι κάθε στρατηγική έχει και αδύνατα σημεία, ειδικά μάλιστα αν είναι βρόμικη. Επομένως είναι εξουδετερώσιμη. Ας ξεκινήσουμε από εκεί.

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θέλουν Μνημόνια για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους

Τις ημέρες αυτές, και εν όψει της συνόδου που θα πάρει τις αποφάσεις για το ταμείο ανάκαμψης, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία εκδηλώνουν από κοινού έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ενίσχυση στις χώρες του Νότου δεν θα συνοδεύεται από Μνημόνια και οικονομική επιτήρηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις