Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μαστόροι και... εργολάβοι

Eurokinissi

Με τη συζήτηση στην Επιτροπή ΔΕΚΟ να συνεχίζεται σχετικά με το αν θα πρέπει να μετακινηθούν τα αρχαία για να γίνει ο σταθμός Βενιζέλου στο μετρό Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας θυμήθηκε "ένα χωριό στα Γιάννενα που λέγεται Πυρσόγιαννη, στα 900 μ., στον Γράμμο.

Εκεί υπάρχει μια τεράστια φωτογραφία σε ένα μικρό μουσείο που έχουν εκεί με εργάτες από την Πυρσόγιαννη. Αυτοί ήταν μάστοροι, μαστοράτζες, ήταν μαστοροχώρια εκεί. Υπάρχει, λοιπόν, μια φωτογραφία από το 1910 στο μετρό που κατασκεύαζαν στη Νέα Υόρκη, το τμήμα κάτω από τον ποταμό Χιούστον που το έκαναν Πυρσογιαννίτες μάστοροι.

Οι ίδιοι μάστοροι έφτιαξαν και τη σιδηροδρομική γραμμή Τεχεράνης - Κασπίας Θαλάσσης το 1935 και οι δουλειές τους εδώ στην Ελλάδα -εκεί δεν ξέρω πώς αμείβονταν- ήταν με μιάμιση οκά καλαμπόκι την ημέρα".

"Οι τεχνίτες της Πυρσόγιαννης πριν έναν αιώνα και πάνω φτιάχνανε τη σήραγγα κάτω από τον ποταμό" επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός και ευλόγως ρώτησε: "Τότε γιατί δεν προχωράει η λύση να φτιαχτούν οι σήραγγες κάτω από τα αρχαία και να προχωρήσει το έργο χωρίς καθυστέρηση και όταν ετοιμαστεί ο σταθμός να παραδοθεί;".

Το γιατί το ξέρει ο εργολάβος...

Κ.Που.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Επτά μήνες κυβέρνηση Μητσοτάκη: Γκέλες παντού

Επτά μήνες μετά τις εκλογές, η ελληνική πραγματικότητα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη διαμορφώνεται ως εξής: Στο προσφυγικό, υπάρχει πλήρης απώλεια ελέγχου. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να θέσει στοιχειώδεις στόχους και να τους υλοποιήσει και έχει μετατραπεί σε ουρά των τοπικών της ακροδεξιών παραγόντων....

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις