Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μαστόροι και... εργολάβοι

Eurokinissi

Με τη συζήτηση στην Επιτροπή ΔΕΚΟ να συνεχίζεται σχετικά με το αν θα πρέπει να μετακινηθούν τα αρχαία για να γίνει ο σταθμός Βενιζέλου στο μετρό Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας θυμήθηκε "ένα χωριό στα Γιάννενα που λέγεται Πυρσόγιαννη, στα 900 μ., στον Γράμμο.

Εκεί υπάρχει μια τεράστια φωτογραφία σε ένα μικρό μουσείο που έχουν εκεί με εργάτες από την Πυρσόγιαννη. Αυτοί ήταν μάστοροι, μαστοράτζες, ήταν μαστοροχώρια εκεί. Υπάρχει, λοιπόν, μια φωτογραφία από το 1910 στο μετρό που κατασκεύαζαν στη Νέα Υόρκη, το τμήμα κάτω από τον ποταμό Χιούστον που το έκαναν Πυρσογιαννίτες μάστοροι.

Οι ίδιοι μάστοροι έφτιαξαν και τη σιδηροδρομική γραμμή Τεχεράνης - Κασπίας Θαλάσσης το 1935 και οι δουλειές τους εδώ στην Ελλάδα -εκεί δεν ξέρω πώς αμείβονταν- ήταν με μιάμιση οκά καλαμπόκι την ημέρα".

"Οι τεχνίτες της Πυρσόγιαννης πριν έναν αιώνα και πάνω φτιάχνανε τη σήραγγα κάτω από τον ποταμό" επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός και ευλόγως ρώτησε: "Τότε γιατί δεν προχωράει η λύση να φτιαχτούν οι σήραγγες κάτω από τα αρχαία και να προχωρήσει το έργο χωρίς καθυστέρηση και όταν ετοιμαστεί ο σταθμός να παραδοθεί;".

Το γιατί το ξέρει ο εργολάβος...

Κ.Που.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Επιτελικό ξέπλυμα

Όσο θορυβώδης είναι η κυβέρνηση στην «πάταξη της ανομίας» και την κλιμακούμενη αποχαλίνωση της αστυνομικής αυθαιρεσίας, άλλο τόσο διακριτική είναι όταν τακτοποιεί τις δουλίτσες της και όταν εξυπηρετεί τους κολλητούς της. Και πάντα έχει και μια ηθική δικαιολογία να επικαλεστεί.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο