Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τον διορισμό των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών / Πολιτική διείσδυσης του ιδιωτικού τομέα στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τον διορισμό των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών / Πολιτική διείσδυσης του ιδιωτικού τομέα στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Κατά του διορισμού των προτεινόμενων διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την ανησυχία του ότι θα υλοποιήσουν την κυβερνητική πολιτική για διείσδυση του ιδιωτικού τομέα στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

«Οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης πρέπει να διαθέτουν και την έξωθεν καλή μαρτυρία και εντιμότητα και την τεχνοκρατική επάρκεια, αλλά και την αφοσίωση στην ιδέα της δημόσιας περίθαλψης» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε μόνο τον διορισμό του Δημήτρη Τσαλικάκη, που είχε υπηρετήσει ως υποδιοικητής Υγειονομικής Περιφέρειας επί της προηγούμενης κυβέρνησης.

«Οι Υγειονομικές Περιφέρειες είναι για να διοικήσουν αποτελεσματικά τις δημόσιες δομές Υγείας και όχι να ασχολούνται με το εάν θα επιβαρυνθεί, εάν θα εξαντληθεί ή εάν θα υποφέρει ο ιδιωτικός τομέας» επισήμανε ο Αν. Ξανθός. Θυμίζοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε επιλέξει άτομα προερχόμενα από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ο Αν. Ξανθός υπογράμμισε ότι οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών ασκούν πολιτική και δεν αρκούν τα διοικητικά προσόντα.

Ο Αν. Ξανθός σημείωσε ότι «η ιδέα των συμπράξεων, του ανοίγματος στον ιδιωτικό τομέα, πραγματικά δεν υπηρετεί ένα ισχυρό και αποτελεσματικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας».

Αντίδραση Πολάκη

Η αύξηση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων και του συστήματος Υγείας από τον ΕΟΠΥΥ κατά τα προηγούμενα χρόνια είναι αυτή που έχει ανοίξει την όρεξη για τις συμπράξεις» σύμφωνα με την εκτίμηση του Παύλου Πολάκη. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας παρατήρησε ότι από τα 670 εκατ. ευρώ που δίνει ο ΕΟΠΥΥ στο σύστημα Υγείας τα 200 εκατομμύρια αφορούν εξετάσεις που κάνουν τα νοσοκομεία, την στιγμή που ο συνολικός τζίρος όλου του ιδιωτικού τομέα από τον ΕΟΠΠΥ είναι στα 350 εκατ. ευρώ.

Ο Π. Πολάκης αντιπαρέβαλε την επιλογή του απόστρατου αξιωματικού της Αστυνομίας Παναγιώτη Στάθη ως διοικητή Υγειονομικής Περιφέρειας με την έντονη αντίδραση της Ν.Δ. στην επιλογή του Μπάμπη Μπανοτόπουλου ως διοικητή του Νοσοκομείου Σαντορίνης από την προηγούμενη κυβέρνηση καθότι είχε βουλκανιζατέρ.

Αμφισβήτηση του έργου ΣΥΡΙΖΑ από τον Β. Κοντοζαμάνη

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης αμφισβήτησε την προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης για ανόρθωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, υποστηρίζοντας ότι «το σύστημα δεν είναι όρθιο και πολύ σύντομα θα σας παρουσιάσουμε την κατάσταση, γιατί το οφείλουμε στον ελληνικό λαό, να ξέρει ο λαός τι παραλαμβάνουμε». Ο Β. Κοντοζαμάνης άφησε υπονοούμενα για προεκλογικές προσλήψεις επικουρικών γιατρών, αλλά για σημαντική αύξηση του rebate και του clawback.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ:

"Καλέσατε όλο τον πλανήτη να λιαστεί στην Ελλάδα"!

Ρατσιστική ρητορική για τη χρήση υπηρεσιών Υγείας από πρόσφυγες και μετανάστες

Παράλληλα, ο Β. Κοντοζαμάνης υπερασπίστηκε την αφαίρεση του ΑΜΚΑ από τους πρόσφυγες και μετανάστες με ρατσιστική ρητορική, κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση ότι «καλέσατε όλο τον πλανήτη να λιαστεί στην Ελλάδα»!

Ο Β. Κοντοζαμάνης ισχυρίστηκε ότι αλλοδαποί που έχουν φύγει από τη χώρα διαθέτουν ακόμα ΑΜΚΑ και μπορούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL