Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Άλλο άσυλο ιδεών και άλλο άσυλο "ανιάτων"...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άλλο άσυλο ιδεών και άλλο άσυλο "ανιάτων"...

ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ δημοσκόπηση καταγράφεται η ικανοποίηση της κοινής γνώμης για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου σε ποσοστό 74,1%! Μάλιστα, μεταξύ όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ οι θετικές γνώμες άγγιξαν το 50% (48,73%). Επίσης, οι επιχειρήσεις της αστυνομίας για την ανακατάληψη δημόσιων και ιδιωτικών χώρων επιδοκιμάστηκαν από το 83,82% των ερωτηθέντων και από το 70% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης θεωρείται ο Μ. Χρυσοχοϊδης

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ από πρώτη άποψη. Από δεύτερη άποψη μοιάζει φυσιολογικό. Όταν οι πολίτες βλέπουν ότι ο νόμος για το πανεπιστημιακό άσυλο οδήγησε σε κάποιες περιπτώσεις ακριβώς στο αντίθετο, δηλαδή στην καταστρατήγηση του ασύλου από ομάδες που μετέτρεψαν το ιστορικό κτήριο του ΕΜΠ σε παρασκευαστήριο και αποθετήριο μολότοφ, καθώς και σε καταφύγιο για να αποφεύγουν τις συλλήψεις, είναι κατανοητό να απαντούν ότι αυτό δεν είναι άσυλο ιδεών, αλλά άσυλο παρανομιών.

ΟΤΑΝ οι πολίτες που περνούν κάθε μέρα έξω από το κτήριο της ΑΣΟΕ στην Πατησίων βλέπουν το όργιο του πάσης φύσεως λαθρεμπορίου στο όνομα του ασύλου, είναι λογικό να διαφωνούν.

ΜΕ ΛΙΓΑ λόγια, κυβέρνηση και πανεπιστημιακοί φορείς απέτυχαν παταγωδώς στην κατοχύρωση και την προστασία του ασύλου. Του ασύλου ιδεών που είναι θεσμός σεβαστός σε κάθε δημοκρατική χώρα χωρίς να χρειάζεται νόμος, όπως δεν υπήρχε ποτέ κανένας νόμος που να ορίζει το μοναστηριακό ή εκκλησιαστικό άσυλο. Ήταν και είναι πάντα θέμα σεβασμού!

ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ως ναοί των γνώσεων και των επιστημών σε όλο τον κόσμο, λειτουργούν με ευθύνη των πρυτανικών αρχών και των φοιτητικών συλλόγων. Δυστυχώς, στη χώρα μας οι πρυτανικές αρχές δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και οι φοιτητικοί σύλλογοι είναι ανύπαρκτοι, καθώς εδώ και σαράντα χρόνια (!) δεν υπάρχει η δευτεροβάθμια ομοσπονδία των φοιτητικών συλλόγων, η ΕΦΕΕ.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ πόνταρε και θα εξακολουθήσει να ποντάρει όλα τα λεφτά της προπαγάνδας της στους τομείς αυτούς. Με εικόνα και ήχο οι πολίτες θα βλέπουν στις οθόνες τους τις δυνάμεις της αστυνομίας να επαναφέρουν την νομιμότητα.

ΚΑΙ ΟΣΟ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει δέσμιος απόψεων και ιδεών που ανέχονται τις παρανομίες στο όνομα του ασύλου, χωρίς να τολμά να απαντήσει και να προτείνει οτιδήποτε ρεαλιστικό, τα κέρδη για τη Ν.Δ. θα πολλαπλασιάζονται. Ποιος είναι λοιπόν ο αντίλογος; Πότε θα τον ακούσουν οι πολίτες για να συγκρίνουν;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL