Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δένδιας ή Μπογδάνος - Ακόμα ψάχνει η Ν.Δ. την επίσημη θέση της για την Συμφωνία των Πρεσπών

Ακόμη ψάχνουν τη γραμμή στη ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών που είχαν κάνει σημαία προεκλογικά. Μπογδάνος αδειάζει Δένδια, τελικά ποιος εκφράζει την επίσημη θέση της Ν.Δ.;

"Πανάθλια, κάκιστη, δεν έπρεπε να είχε υπάρξει" με αυτά τα λόγια χαρακτήριζε τη Συμφωνία των Πρεσπών ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Μπογδάνος στον ΑΝΤ1 αφήνοντας αιχμές για αυτούς που τοποθετήθηκαν σε πόστα και ήταν πιο ήπιοι σε σχέση με την Συμφωνία θυμίζοντας τους ποια είναι η άποψη της Ν.Δ. και του Κυρ. Μητσοτάκη για την Συμφωνία των Πρεσπών την Παρασκευή.

Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας  τη Δευτέρα σε συνέντευξή του στον Real FM, υποστήριξε ότι  ο ίδιος δεν πρόκειται να αποδώσει τον τίτλο του προδότη της χώρας σε κανέναν τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «σε αυτήν τη συγκυρία δεν είναι σωστό να μιλάμε για προδοσία».

«Αυτά», πρόσθεσε, «γίνονται στο πλαίσιο ενός οξύτατου πολιτικού λόγου, όχι παραδεκτού κατά την άποψή μου, αλλά δεν χρειάζεται κανείς ούτε να τα υιοθετεί, ούτε να τα διατηρεί σαν πολιτική παρακαταθήκη».

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ξαναχτύπησε μέσω twitter αυτή τη φορά «ο ΥΠΕΞ ορθώς ίσως αποφεύγει τον όρο «προδοσία» με την νομική έννοια του αρ. 143ΠΚ», προσθέτοντας πως «εδώ έχουμε ηθικά μια συμφωνία απολύτως προδοτική της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού», κατηγορώντας την κυβέρνηση Τσίπρα πως «εκποίησε την μακεδονική ταυτότητα».

Τελικά ποιος εκφράζει την επίσημη θέση της Ν.Δ. ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ή ο βουλευτής Κ. Μπογδάνος με τις εθνικιστικές κορώνες ;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις