Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στον αέρα η "τάξη και η ασφάλεια": Κλοπή βαρέως οπλισμού στη Λέρο

Επένδυσαν στο δόγμα «τάξη και ασφάλεια» προεκλογικά και όταν έγιναν κυβέρνηση τους κλέβουν οπλισμό κάτω από την μύτη. Αντιαρματικά , χειροβομβίδες και πυρομαχικά έχουν χαθεί από τη βάση του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο. Ένα περιστατικό που οι αξιωματικοί το αξιολογούν ως «σοβαρό»

Δεν υπάρχουν σημάδια διάρρηξης στο χώρο που φυλάσσονταν τα πυρομαχικά και τα αντιαρματικά όπλα κι αυτό δείχνει πιθανότατα ότι υπήρξε συνεργασία μέσα από τη μονάδα. Έρευνα διεξάγεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πολεμικού Ναυτικού και παράλληλα της ΕΛΑΣ και της αντιτρομοκρατικής. Η απώλεια διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια καταμέτρησης και οι αξιωματικοί το αξιολογούν ως «σοβαρό περιστατικό».

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές από τη συγκεκριμένη αποθήκη έχει απολεσθεί υλικό που συνήθως χρησιμοποιούν τμήματα ταχείας αντίδρασης και Ειδικές Δυνάμεις.

  • Δυο αντιαρματικά όπλα
  • Εκρηκτικά
  • Βραδύκαυστο φυτίλι
  • Ποσότητα σφαιρών

Πέρα από τις κινήσεις εντυπωσιασμού με τις κινηματογραφικές επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια μαζεύοντας μανάδες και μωρά η κυβέρνηση πιάστηκε στον ύπνο στα πραγματικά ζητήματα της «ασφάλειας».

Το δόγμα τάξη και ασφάλεια ισχύει μόνο για μια περιοχή της Αθήνας; Καλό θα ήταν να ασχοληθούν και με την υπόλοιπη χώρα ειδικά την ώρα που οι απειλές του κ. Ερντογάν κλιμακώνονται… Να σου κλέβουν κάτω από τη μύτη βαρύ οπλισμό είναι πολύ σοβαρό θέμα...

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ για την απώλεια υλικού

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι απογευματινές ώρες της Δευτέρας 09 Σεπτεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια γενόμενων ελέγχων, διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ).

Του περιστατικού έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές ενώ έχει διαταχθεί Προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό.

Συντάκτης: avgi.gr

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις