Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νεοφιλελεύθερη βουλιμία, ακροδεξιά οπισθοδρόμηση

Την προηγούμενη εβδομάδα μάθαμε ότι ετοιμάζεται νέος γύρος αιφνιδιαστικών τροπολογιών Βρούτση, που θα υπονομεύουν τις κλαδικές συμβάσεις και θα πιέζουν τους χαμηλούς μισθούς στο όριο του κατώτατου.

Δύο μήνες μετά τις εκλογές, το έργο της κυβέρνησης προχωρά με γοργούς ρυθμούς σε όλους τους τομείς. Την προηγούμενη εβδομάδα μάθαμε ότι ετοιμάζεται νέος γύρος αιφνιδιαστικών τροπολογιών Βρούτση, που θα υπονομεύουν τις κλαδικές συμβάσεις και θα πιέζουν τους χαμηλούς μισθούς στο όριο του κατώτατου.

Ότι ο αιγιαλός παραχωρείται προς εκμετάλλευση και οικοδόμηση.

Ότι η Eldorado προεξοφλεί νέα σύμβαση αποικιακού χαρακτήρα. Ότι παραδίδεται από 1.1.2021 η επικουρική ασφάλιση στους ιδιώτες.

Ότι η Ιστορία που διδάσκεται στα σχολεία θα ξαναγραφτεί, γιατί σήμερα τους αναπτύσσει υπερβολικά την κριτική σκέψη.

Ότι η ΕΥΠ θα κατασκοπεύει και επισήμως πλέον όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Και προ παντός, ότι η κυβέρνηση δεν θα διεκδικήσει τη μείωση των πλεονασμάτων βάσει του σχεδίου της προηγούμενης, αλλά σκοπεύει να τα μειώσει με το σπαθί της, προωθώντας εκτεταμένες φοροαπαλλαγές στους πλούσιους και αφαιρώντας 3,6 δισ. από την οικονομία.

Όλα αυτά μέσα σε μια εβδομάδα. Διότι αν κάποιος καθίσει να καταγράψει όλα αυτά που έγιναν το τελευταίο δίμηνο, την επίθεση στο κράτος, τις αυξήσεις στη ΔΕΗ, την επίθεση σε φεστιβάλ στα Εξάρχεια, το ξήλωμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, το μπλοκάρισμα των διετών τμημάτων κατάρτισης, κάτι χατίρια στη Lamda Development, την κατάργηση των αιτιολογημένων απολύσεων και της εργασιακής προστασίας για τους εργολαβικούς, την κατάργηση της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου, μπορεί να συγκεντρώσει μια ατελείωτη λίστα.

Γεγονός που φανερώνει το σύνδρομο στέρησης που διακατέχει τους τύπους αυτούς, λόγω του τετραετούς αποκλεισμού τους από την κυβέρνηση.

Το ότι αυτοί είναι ικανοί για όλα, το ξέρουμε. Το ζητούμενο τώρα είναι να καταστεί η κοινωνία ικανή να τους σταματήσει.

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΜΜΕ και αυτοσεβασμός

Υπάρχουν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που υπερασπίζονται την εγκυρότητα και την αντικειμενικότητά τους, ακολουθούν αυστηρά τους κανόνες δεοντολογίας και συχνά προθέτουν και δικούς τους. Το χαρακτηριστικό των μέσων αυτών είναι ο αυτοσεβασμός.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο