Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Φάμελλος: Οι "άριστοι" φθονούν την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, πάνω από 15% οι αυξήσεις της ΔΕΗ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φάμελλος: Οι "άριστοι" φθονούν την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, πάνω από 15% οι αυξήσεις της ΔΕΗ (Video)

Να επιστρέψουν στην διαδικασία της κατοχυρωμένης δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος κάλεσε τη Ν.Δ. ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος με αφορμή τις κατ’ επείγον διαδικασίες στην Βουλή για τα νομοσχέδια αλλά και την παράκαμψη των νόμων με ορισμό διοικητών (ΕΥΠ), ή μετακλητών χωρίς πτυχίο, την εισήγηση της κατάργησης του ΑΣΕΠ από τον κ. Βορίδη.

Υπάρχει μια προτεραιότητα στην επικοινωνία και όχι στην ουσία στη Ν.Δ. Δεν άλλαξαν δομές του κράτους, εγκαθίδρυσαν έναν μηχανισμό δίπλα στον Πρωθυπουργό υποστήριξε ο κ. Φάμελλος.

Συγκεκριμένα για την ΔΕΗ ανέφερε ότι:

«Την περίοδο 2010 – 2015 η Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ αύξησαν την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στο 60%.  Αποφάσισαν με το σενάριο της μικρής ΔΕΗ να πουλήσουν υδροηλεκτρικά εργοστάσια και παραγωγικές μονάδες, την πλειοψηφία του ΑΔΜΗΕ και ανέβασαν πολύ τους μη τακτοποιημένους λογαριασμούς  λόγω του χαρατσιού αλλά και της μείωσης του εισοδήματος των πολιτών εξαιτίας της κρίσης».

«Την περίοδο 2015 – 2019 μείωσε τα δάνεια της, ακύρωσε το σενάριο της μικρής ΔΕΗ και δεν πουλήθηκαν υδροηλεκτρικά, μείωσε την τιμή του ρεύματος κατά 10%, κατήργησε την πώληση του ΑΔΜΗΕ και κατοχυρώσαμε τον δημόσιο ρόλο της».

Προφανώς υπάρχουν ζητήματα αλλά δεν είναι αυτά που παρουσιάζει η Ν.Δ. Άλλο το ταμειακό έλλειμα και άλλο η ανάγκη ρευστότητας. Άλλο η λογιστική ζημία που πάντα υπήρχε και δεν δημιουργούσε πρόβλημα στην λειτουργία.

«Ο κ. Χατζηδάκης θέλει να κάνει τη ΔΕΗ ελκυστική και να έχει κερδοφορία για να μπορέσει να ιδιωτικοποιηθεί και να πουλήσει ποσοστά της. Θέλει ταυτόχρονα να πουλήσει ολόκληρο ή κομμάτι του ΔΕΔΔΗΕ. Φανταστείτε να πουλήσει μια χώρα που θέλει να υποστηρίξει την μετάβασή της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να πουλήσει ένα φυσικό μονοπώλιο, εθνικό κεφάλαιο, στοιχείο της εθνικής ανεξαρτησίας και αυτό είναι εθνική στάση;»

«Για τους καταναλωτές που πληρώνουν περισσότερα ποιος θα απολογηθεί; Θα υπάρξει περισσότερο από 15% αύξηση σε όλους τους επαγγελματίες, μικρομεσαίους, βιοτέχνες και όλους τους παραγωγούς. Δεν ισοσταθμίζεται αυτό γιατί μπαίνει στο άμεσο παραγωγικό κόστος. Θα αυξηθούν τα κόστη ακόμα και σε προϊόντα, ή υπηρεσίες ή θα μειωθεί ο συντελεστής βιωσιμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Και μετά λένε οι Άριστοι ότι είναι υπέρ της επιχειρηματικότητας, εγώ πιστεύω ότι φθονούν την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα γιατί εξυπηρετούν κάποια πολύ μεγάλα συμβόλαια δικά τους. Αυτοί που εποφθαλμιούν τα υδροηλεκτρικά δεν είναι η μεσαία τάξη είναι πιθανά αυτοί που στήριξαν τον κ. Μητσοτάκη για να βγει και τώρα ξεπληρώνουν συμβόλαιο (με πολιτικούς όρους προφανώς)» υποστήριξε ο κ. Φάμελλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL