Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ψιχάλες
18 °C
16.3°C18.6°C
4 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C15.9°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.1°C15.4°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες
13 °C
12.9°C14.6°C
3 BF 82%
Δηκτικός ο Αλ. Χαρίτσης για την κυβερνητική πολιτική: / "Αντί για διπλωματία της αξιοπιστίας, διπλωματία της φυγομαχίας"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δηκτικός ο Αλ. Χαρίτσης για την κυβερνητική πολιτική: / "Αντί για διπλωματία της αξιοπιστίας, διπλωματία της φυγομαχίας"

Άλλο θέμα οι εξαγγελίες, άλλο το πότε αυτές πραγματοποιούνται, μας ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση για τη μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων. Ένα ζήτημα που πρωταγωνίστησε στην προεκλογική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλώντας στον Σκάι, ο Στ. Πέτσας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει μείωση του στόχου κοντά στο 2% το 2021, αφότου κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων μέσω τήρησης των συμφωνηθέντων και υλοποίησης μεταρρυθμίσεων. Σε συνδυασμό με την ικανοποίηση για τις δηλώσεις Λαγκάρντ, που μίλησε για ανάγκη επανεξέτασης του στόχου για 3,5%, "με μεγάλη προσοχή".

Προαπαιτούμενα χωρίς Μνημόνια;

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αποκρυπτογράφηση των θέσεων Λαγκάρντ αφού κάθε άλλο παρά καινούργιες είναι. “Η Ν.Δ. πανηγυρίζει για τις δηλώσεις της κ. Λαγκάρντ για μικρότερα πλεονάσματα. Ξεχνά ότι αυτή είναι η διαχρονική θέση του ΔΝΤ, θέση που το Ταμείο συνδύαζε πάντοτε με σκληρά μέτρα λιτότητας, όπως οι περικοπές συντάξεων και η μείωση του αφορολογήτου - μέτρα που ακύρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ", επισήμανε με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Χαρίτσης. "Αντί για διπλωματία της αξιοπιστίας, όπως ισχυρίζεται, αυτό που κάνει στην πραγματικότητα η κυβέρνηση είναι διπλωματία της φυγομαχίας”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως τονίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ, πίσω απο τις γενικόλογες αναφορές για μείωση από το 2021 επανέρχεται η λογική των προαπαιτούμενων. "Αλλά η χώρα έχει βγει πλέον από τα Μνημόνια και η ελληνική οικονομία δεν έχει κανένα προαπαιτούμενο", σημειώνει ο Αλ. Χαρίτσης, ο οποίος καλεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να απαντήσουν γιατί απέρριψαν χωρίς καμία διαπραγμάτευση την άμεση μείωση των πλεονασμάτων στο 2,5% χωρίς προαπαιτούμενα. "Αν έχει ξεχάσει πώς μπορεί να γίνει αυτό, ας ανατρέξει στα μέτρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα στον καταπιστευτικό λογαριασμό", αναφέρει ο Αλ. Χαρίτσης.

Τσακαλώτος: Αδυναμία Μητσοτάκη να χτίσει στα επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ

Με δήλωσή του στην “Εφ.Συν.” ο Ευ. Τσακαλώτος σημειώνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει σταθερός στο ότι δεν υπάρχει ζήτημα πρωτογενών πλεονασμάτων ούτε για το 2019 ούτε για το 2020 ,"τη στιγμή που γίνεται μια μεγάλη συζήτηση, η Κρ. Λαγκάρντ κάνει τη δήλωση που έκανε, και σε όλη την Ευρώπη -ακόμη και στη Γερμανία- συζητάνε για το πώς θα αντιμετωπίσουν έναν νέο κύκλο ύφεσης”. Του καταλογίζει επίσης αδυναμία "να χτίσει πάνω στα επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ", με αφορμή την απόρριψη της μείωσης του στόχου που είχε επιτύχει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Σκουρλέτης: Παράθυρο για μέτρα λιτότητας που είχαν αποκρουστεί

Για μετεκλογική αμηχανία της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στον Real fm ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι "ενώ ξιφουλκούσε και έλεγε ότι θα διαπραγματευτεί για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, βλέπουμε τώρα ότι υπάρχει αφωνία από τον πρωθυπουργό στις διεθνείς συναντήσεις του". Παράλληλα, αναρωτήθηκε εάν στο όνομα μιας μείωσης στα πρωτογενή πλεονάσματα, "που έχει ανοίξει ως θέμα λόγω της πραγματικότητας που δημιουργήσαμε εμείς στην οικονομία", θα περάσει από το “παράθυρο” "όσα δεν μπόρεσαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι δανειστές, στο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων που έχουν ευθύ αντικοινωνικό χαρακτήρα".

Ν. Παππάς: Τους ενοχλεί το επίτευγμα Τσίπρα

"Τα πλεονάσματα είναι το τυρί. Τα προαπαιτούμενα η φάκα. Φαίνεται και βγάζει μάτι. Ο Τσίπρας πήρε το τυρί, χωρίς να πιαστεί στη φάκα των προαπαιτούμενων. Αυτό τους ενοχλεί" έγραψε χαρακτηριστικά στο Τwitter ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππάς επισυνάπτοντας πίνακα στον οποίο αναγράφονται τι είχε συμφωνήσει η Ν.Δ. για τα πρωτογενή πλεονάσματα και η μείωση που πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL