Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στο πλευρό των εργολαβικών

  Εργαζόμενοι σε εργολαβικές εταιρείες έκαναν χθες συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας για να διαμαρτυρηθούν για τις πρόσφατες διατάξεις που ψήφισε η κυβέρνηση, οι οποίες καταργούν την...

Εργαζόμενοι σε εργολαβικές εταιρείες έκαναν χθες συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας για να διαμαρτυρηθούν για τις πρόσφατες διατάξεις που ψήφισε η κυβέρνηση, οι οποίες καταργούν την αιτιολογημένη απόλυση και τη συνευθύνη εργολάβου και αναθέτοντος το έργο, ως προς τις εργασιακές σχέσεις.

Η διαμαρτυρία αυτή, που εξαφανίστηκε από τα φιλοκυβερνητικά κανάλια και τις ιστοσελίδες, είναι μια ηχηρή διάψευση της ασύστολης δημαγωγίας του υπουργού Εργασίας, ο οποίος, πάλι με τη βοήθεια των οικείων ΜΜΕ, προσπάθησε να πουλήσει τις διατάξεις αυτές ως μέτρα υπέρ των εργαζομένων. Η ΓΣΣΕ είναι, φυσικά, απούσα από την όλη συζήτηση.

Ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και συστηματικά έργα της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν ο εκσυγχρονισμός της εργατικής νομοθεσίας και η στήριξη των επισφαλώς εργαζομένων με μέτρα που έφερναν τη χώρα μας πιο κοντά στις ευρωπαϊκές χώρες. Η σημερινή κυβέρνηση σπεύδει να ξηλώσει αυτό το νομοθετικό σύνολο με γρήγορους ρυθμούς και με την ανυπόφορη, στρεψόδικη και εξοργιστικά κουτοπόνηρη επικοινωνιακή πολιτική του κ. Βρούτση.

Όπως αποκάλυψε χθες η "Αυγή", τις επόμενες ημέρες πρόκειται να έρθουν για ψήφιση ρυθμίσεις που υπονομεύουν ευθέως τις κλαδικές συμβάσεις, οδηγούν σε μειώσεις των χαμηλών μισθών, δημιουργούν ειδικές οικονομικές ζώνες με περιορισμένα εργασιακά δικαιώματα και διευκολύνουν τις μαζικές απολύσεις.

Για όλους αυτούς τους εργαζόμενους, που βρίσκονται στη ζώνη του κατώτατου μισθού, η σημερινή κυβέρνηση είναι ήδη ένας επιθετικός πολιτικός και κοινωνικός αντίπαλος.

Ο αγώνας για εργασιακή αξιοπρέπεια θα δοθεί στους δρόμους και στους χώρους δουλειάς και θα είναι σκληρός.

Η Αριστερά πρέπει να βρίσκεται δίπλα τους, όχι στα λόγια, αλλά επιστρατεύοντας όλες τις δυνάμεις της.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο