Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Οι αστυνομικοί περνούν πλέον καλά και αυτό φαίνεται
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Οι αστυνομικοί περνούν πλέον καλά και αυτό φαίνεται

Όταν οι αστυνομικοί περνούν καλά, αυτό βγαίνει και προς τα έξω. Μεγάλη αλήθεια. Αν μάλιστα πιστέψουμε και τον γνωστό για τα δημοκρατικά αισθήματα Σταύρο Μπαλάσκα, που εσχάτως εξομολογήθηκε πως επί ΣΥΡΙΖΑ «οι αστυνομικοί δεν περνούσαν καλά», η διαφορά, σχεδόν δύο μήνες μετά την εκλογική νίκη Μητσοτάκη, είναι εμφανής και η αλήθεια ακόμη μεγαλύτερη.

Τόσο μεγάλη που φτάνει ώς τα Εξάρχεια, εκεί όπου η κυβέρνηση μέρα με την ημέρα ξεκαθαρίζει τι ακριβώς εννοούσε ως πάταξη της ανομίας και η αστυνομία, απαλλαγμένη από τους όποιους πολιτικούς περιορισμούς, δείχνει να περνάει καλά κατά τη διάρκεια της τέλεσης των διευρυμένων καθηκόντων της. Καθηκόντων τα οποία περιλαμβάνουν πλέον την προσαγωγή προσφύγων, τη διάλυση συναυλιών και τη ρίψη δακρυγόνων σε κλειστούς χώρους. Και όλα αυτά συνοδευόμενα από λεκτικές απειλές που καλό είναι να μην καταγράφονται από κινητά τηλέφωνα αν δεν θέλουν ορισμένοι να βρεθούν κατηγορούμενοι για αντίσταση κατά της αρχής.

Η επιλεκτική επίδειξη δύναμης των τελευταίων ημερών από συγκεκριμένο κομμάτι της αστυνομίας σε μια περιοχή που οι διωκτικές αρχές θα μπορούσαν να παρουσιάσουν έργο στοχεύοντας σε κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών αποτελεί μέρος του επιχειρησιακού σχεδίου που η πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει βάλει σε εφαρμογή. Αν μάλιστα συνυπολογιστεί και ο υπερβάλλων ζήλος με τον οποίο οι άνδρες των ΜΑΤ -όπως έχει καταγραφεί σε βίντεο που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο- συμμετέχουν στο σχέδιο «καθαριότητας» των Εξαρχείων από «σκουπίδια» και «σκόνη» είναι πασιφανές το πόσο καλά πλέον περνάνε κάνοντας τη δουλειά τους.

Τους τελευταίους μήνες δεν ήταν λίγα τα μηνύματα που ορισμένοι αστυνομικοί έστελναν στη Νέα Δημοκρατία. Είτε θεσμικά μιλώντας, όπως ο συνδικαλιστής Μπαλάσκας, είτε μέσω Διαδικτύου με μηνύματα και εκκλήσεις, ζητούσαν το πράσινο φως από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μπουκάρουν στα Εξάρχεια, υποσχόμενοι πως με τα κλομπ τους μπορούν να τα καθαρίσουν μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, αρκεί να μην τους κάνουν την ζωή δύσκολη διάφοροι ιδεοληπτικοί που δεν γνωρίζουν από αστυνομικά manual.

Και αν είναι μια φορά επικίνδυνοι για τη δημοκρατία και τις κοινωνικές ελευθερίες, συνδικαλιστικές απόψεις όπως αυτές του κ. Μπαλάσκα είναι πολλαπλώς επικίνδυνη η με τις ευλογίες της κυβέρνησης, επίδειξη κρατικού αυταρχισμού με πρόσχημα την πάταξη της ανομίας την ώρα που οι έμποροι ναρκωτικών τείνουν να μετατραπούν τα απόλυτα αφεντικά των Εξαρχείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL