Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Το Βερολίνο είναι μακριά από τη Σκάλα Συκαμιάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το Βερολίνο είναι μακριά από τη Σκάλα Συκαμιάς

Λίγες ώρες πριν από την άφιξη στη Λέσβο, χθες το βράδυ, 13 λέμβων με περισσότερους από 500 πρόσφυγες και μετανάστες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζητούσε το προσφυγικό με την Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Τ

ο ζήτημα των προσφύγων και μεταναστών παραμένει πολύ ψηλά στην ατζέντα της Γερμανίας και επηρεάζει όσο κανένα άλλο την εσωτερική πολιτική κατάσταση και το μέλλον του κυβερνώντος CDU σε σχέση με το ακροδεξιό ΑFD.

Ο Κ. Μητσοτάκης είπε στη συνομιλήτριά του αυτά που θα έλεγε και ο προηγούμενος πρωθυπουργός. Άλλωστε η Ν.Δ. στην κυβέρνηση έβαλε πολύ νερό στο κρασί της και χαμήλωσε τους τόνους περί το προσφυγικό. Η διαφορά όμως σε αυτά που είπε ο Μητσοτάκης και σε αυτά που θα έλεγε ο Τσίπρας ή ο Δ. Βίτσας έγκειται στη σειρά και τον επιτονισμό.

Εκεί που η προηγούμενη κυβέρνηση έθετε ως πρώτο ζήτημα και μετ' επιτάσεως το ζήτημα της συλλογικής ευρωπαϊκής ευθύνης για το προσφυγικό και την ανάγκη οι πρόσφυγες να επιμεριστούν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο στις χώρες της πρώτης υποδοχής, ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στη φύλαξη των συνόρων και τις επιστροφές στην Τουρκία, δύο θέματα "εύκολα" για τη Γερμανία, αλλά εξαιρετικά δύσκολα για την Ελλάδα.

Η προχθεσινή άφιξη 500 ατόμων στη Λέσβο και η Μόρια, που έφτασε στις 10.000 ψυχές, δείχνουν ότι οι λεονταρισμοί στο Βερολίνο δεν λένε και πολλά πράγματα στη Σκάλα Συκαμιάς.

Γιώργος Κυρίτσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL