Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Παραδέχθηκε την επιβάρυνση των πολιτών για τη ΔΕΗ ο Γ. Γεραπετρίτης – Πώληση και υδροηλεκτρικών μονάδων (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παραδέχθηκε την επιβάρυνση των πολιτών για τη ΔΕΗ ο Γ. Γεραπετρίτης – Πώληση και υδροηλεκτρικών μονάδων (Video)

«Δεν θα υπάρξει βιομηχανία εξεταστικών επιτροπών» υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στο ΣΚΑΙ, αλλά για το αναιρέσει στο επόμενο δευτερόλεπτο προσθέτοντας: «στα κρίσιμα κεφάλαια που οδήγησαν τη χώρα στο τρίτο μνημόνιο και μια τεράστια υφεσιακή κατάσταση τα επόμενα δύο χρόνια, θα υπάρξει αναζήτηση» ευθυνών.

Ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε κατηγορηματικά ότι «η ΔΕΗ θα σωθεί με το σχέδιο που εκπονεί η ηγεσία του ΥΠΕΝ με ελάχιστη επιβάρυνση των καταναλωτών που δεν θα είναι περισσότερο από 2,2 ευρώ ανά μήνα και στα υπόλοιπα κεφάλαια θα υπάρξει επιβάρυνση όλων των υπόλοιπων εταίρων» όπως του κράτους, των εργαζομένων της ΔΕΗ. Πώληση μονάδων είναι στον ευρύτερο σχεδιασμό όπως ενημέρωσε ο κ. Γεραπετρίτης προσθέτοντας ότι θα υπάρξει μια μερική ιδιωτικοποίηση καθώς και πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων». Σε αυτή την φάση θα παραμείνει το μάνατζμεντ στο Δημόσιο.

Θα αποδοθούν ευθύνες για την ΔΕΗ είτε μέσω του Κοινοβουλίου είτε μέσω της Δικαιοσύνης

Αναφορικά με την εξεταστική που διαμηνύει ότι θα κάνει η κυβέρνηση ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε:. «Θα αποδοθούν οι ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν  είτε μέσω της πολιτικής διαδικασίας του Κοινοβουλίου, των Εξεταστικών, είτε μέσω της Δικαιοσύνης» αναφέροντας ότι «Η ΔΕΗ μέσω τρίτου μνημονίου αναγκάστηκε να πουλά ρεύμα κάτω του κόστους μέσω των δημοπρασιών ΝΟΜΕ… Υπήρξε ζημία της τάξης των 500 - 600 εκατ. ευρώ».

Συντακτής: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL