Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Στα Ψιλά / Οι ιδιώτες θα σώσουν τα πάρκα από την ανομία;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα Ψιλά / Οι ιδιώτες θα σώσουν τα πάρκα από την ανομία;

Η στήλη πάει και σήμερα Θεσσαλονίκη με αφορμή τον βουλευτή της Ν.Δ. Στράτο Σιμόπουλο, ο οποίος μιλώντας στη Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής ανέφερε ότι σε περίπτωση που τα πρώην στρατόπεδα της πόλης αποδοθούν στους δήμους «θα γίνουν εστίες εγκληματικότητας».

Για τον βουλευτή της Ν.Δ. μάλιστα η ιδανική λύση για να σωθούν οι πολίτες από την ανομία είναι τα πρώην στρατόπεδα να γίνουν ΣΔΙΤ με κάποιους φίλους επιχειρηματίες να βάζουν πόδι στους συγκεκριμένους χώρους με σκοπό το κέρδος και το οικονομικό όφελος.

Ιδιωτικός τομέας ή εγκληματικότητα είναι το δίλημμα που βάζουν ώστε να περάσουν στις τοπικές κοινωνίες τα ρουσφέτια ως προστασία των πολιτών από την ανομία. Είδαν τις πρώτες αντιδράσεις των κατοίκων όταν άκουσαν πως μάλλον πρέπει να ξεχάσουν τον ελεύθερο δημόσιο χώρο στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου και έριξαν το δόλωμα της εγκληματικότητας μήπως και τσιμπήσουν οι πολίτες.

Τα ίδια και στην περίπτωση του πάρκου Τρίτση στην πρωτεύουσα, που άρχισαν τη μουρμούρα για σκουπίδια, νεκρά ψάρια και ναρκωτικά ώστε να υποβαθμίσουν το αστικό φιλέτο που ουκ ολίγοι επιχειρηματίες λιμπίζονται. Παντού βλέπουν εγκληματικότητα και σπέρνουν τον φόβο για να θερίσουν κάποιοι φίλοι τους χρήμα και κέρδη. Παντού βλέπουν ανομία για να προετοιμάσουν το έδαφος της ιδιωτικοποίησης και του ξεπουλήματος δημοσίων εκτάσεων. Πουλάνε «ασφάλεια» και «κανονικότητα» μέσω του ιδιωτικού τομέα, τον οποίο παρουσιάζουν ως τη μόνη λύση για τους πολίτες.

«Δεν θέλουν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση οι πολίτες πουθενά. Και να αξιοποιείται ο ελεύθερος χώρος των πόλεων μόνο για το κέρδος και τους ιδιώτες. Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους τους δήμους της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας που διεκδικούν δημόσιους χώρους. Άραγε η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας θα πάρει θέση;» σχολίασε ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Περιφρονούν την εδώ και δεκαετίες διατυπωμένη άποψη επιστημονικών φορέων και οργανισμών (ΟΡΘΕ, ΤΕΕ, ΑΠΘ) ότι τα πρώην στρατόπεδα πρέπει να αποδοθούν στην κοινωνία ως ελεύθεροι χώροι πρασίνου, αφού αυτοί είναι από τους ελάχιστους εναπομείναντες αδόμητους χώρους του πολεοδομικού συγκροτήματος που μπορούν να βελτιώσουν την αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο» δήλωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Στα ψιλά. Εκεί περνούν οι αντιδράσεις στη "γαλάζια" κινδυνολογία των ατζέντηδων. Το επόμενο βήμα είναι να δούμε και κατασκευασμένα ρεπορτάζ στα φίλια μέσα τους για την ανομία που βασιλεύει στα "φιλέτα" που κάποιοι έχουν βάλει στο μάτι να τα σώσουν από την εγκληματικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL