Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έλα μωρέ, ποιος ασχολείται με τα πλεονάσματα;

Κυβερνητικές πήγες, λέει, αναφέρουν ότι η καγκελάριος Μέρκελ ήταν απολύτως ενήμερη και συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την ταχύτητα με την οποία προχώρησαν οι αλλαγές στη χώρα μέσα στις πρώτες 50 ημέρες της νέας κυβέρνησης.

Και συγκεκριμένα η καγκελάριος συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την κατάργηση των αιτιολογημένων απολύσεων, την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, το ότι επισκέφτηκε τα καμένα της Εύβοιας με μούσια ανάμεσα σε δύο καλοκαιρινές αποδράσεις και το ότι καθάρισε ένα οικόπεδο στο Μάτι.

Προφανώς η καγκελάριος δεν είχε προλάβει να ενημερωθεί για το ότι η κυβέρνηση ματαιώνει την παραχώρηση στρατοπέδων της Θεσσαλονίκης στους πολίτες διότι προτιμάει να τα δώσει στους εργολάβους να τα χτίσουν. Αλλιώς θα συνέχαιρε τον Κ. Μητσοτάκη και γι' αυτό.

Με όλα αυτά τα συγχαρητήρια, ποιος έχει όρεξη να μάθει τι κουβέντιασαν για τριτεύοντα θέματα όπως η μείωση των πλεονασμάτων; Με αυτά ασχολούνταν οι μαδούροι, που είχαν καταθέσει στους δανειστές και σχετική πρόταση. Ο Κ. Μητσοτάκης όμως, που είναι γενναιόδωρος άνθρωπος, απέσυρε την πρόταση. Όχι, είπε.

Τη μείωση των πλεονασμάτων θα την κερδίσουμε με το σπαθί μας. Και επειδή το σπαθί μας δεν είναι έτοιμο, θα κρατήσουμε τα πλεονάσματα στο 3,5% μέχρι το 2021 και βλέπουμε. Και μην λέτε ότι ο Μητσοτάκης δεν τα είχε πει αυτά προεκλογικά. Τα είπε, αλλά δεν τον προσέξατε.

Όπως είχε πει και ότι θα μειωθεί το αφορολόγητο. Διότι, αν τα πλεονάσματα μείνουν ως έχουν, πώς να διατηρηθεί το αφορολόγητο; Από πού θα βγουν οι φοροαπαλλαγές στον πλούτο; Και αυτά σας τα είπε προεκλογικά. Δεν τα θυμάστε, ε; Ας προσέχατε.

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις