Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Οι όψιμοι φίλοι των αποδήμων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι όψιμοι φίλοι των αποδήμων

Η Ν.Δ. υπερεπένδυσε στην ψήφο των αποδήμων στην πρόσφατη προεκλογική εκστρατεία, παρά το γεγονός ότι ως κυβέρνηση ουδέποτε επιχείρησε να βρει λύση. Εκτός αν ως λύση μπορεί κανείς να δεχθεί τις ναυλώσεις αεροπλάνων από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ τα χρόνια προ κρίσεως.

Όλοι θυμόμαστε τα μπλε και τα πράσινα αεροπλάνα, αλλά και την Ολυμπιακή που χρεοκόπησε με τα δύο τότε κόμματα εξουσίας να μην έχουν πληρώσει ποτέ για τις αθρόες δωρεάν μεταφορές ψηφοφόρων.

Το μπιζάρισμα στην ψήφο των αποδήμων εντάθηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των αντιδράσεων στη Συμφωνία των Πρεσπών, όπου διάφορες ομογενειακές οργανώσεις ήταν πολύ δραστήριες. Έτσι η Ν.Δ. εγκλωβίστηκε σε μια οριακή λογική που έλεγε ότι μπορεί να χτίσει ιδεολογική ηγεμονία και εκλογική υπεροχή με την ψήφο του εξωτερικού.

Η ιστορία βέβαια έχει ήδη καταγράψει ότι η πρώτη σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια για να ψηφίζουν από τον τόπο της κατοικίας τους οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό έγινε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με αρμόδιο υπουργό τον Αλ. Χαρίτση, με τη Διακομματική Επιτροπή υπό τον γ.γ. του υπουργείου Κ. Πουλάκη.

Το πόρισμα της Επιτροπής είναι στη διάθεση της κυβέρνησης ως βάση για επίλυση ενός θέματος που εκκρεμεί επί δεκαετίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL