Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Αποφασίζεται ο οδικός χάρτης / Συνεδριάζει σήμερα η Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ - Αποφασίζεται ο οδικός χάρτης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποφασίζεται ο οδικός χάρτης / Συνεδριάζει σήμερα η Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ - Αποφασίζεται ο οδικός χάρτης

Την εκκίνηση των διαδικασιών στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας σημαίνει η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στις 13.00 στα γραφεία του κόμματος στην Πλατεία Κουμουνδούρου. Θα ακολουθήσει, τις επόμενες ημέρες, πιθανόν και αύριο, η συνεδρίαση του συντονιστικού της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καλείται σήμερα να συζητήσει και να αποφασίσει αφενός τον οδικό χάρτη στην πορεία προς την ανασυγκρότηση του κόμματος, αφετέρου την πολιτική ατζέντα που εκ των πραγμάτων είναι πλούσια. Φυσικά θα συζητηθεί η παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επερχόμενη ΔΕΘ, όπου αναμένεται να παρουσιαστεί το αριστερό, ρεαλιστικό, εναλλακτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο συσκέψεων και επαφών που είχε την περασμένη εβδομάδα στο γραφείο του ο Αλ. Τσίπρας με τον Π. Σκουρλέτη, συζητήθηκαν τα βασικά βήματα και το χρονοδιάγραμμα. Έτσι, στην εισήγηση του προς την Πολιτική Γραμματεία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να τονίσει πως μέσα στον Σεπτέμβριο θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διεργασίες που θα θέσουν τις βάσεις για την προσυνεδριακή διαδικασία.

Στόχος είναι μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα να έχει συγκροτηθεί η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, που θα απαρτίζεται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας, με ευθύνη την οργάνωση του συνεδρίου. Σημειώνεται ότι όλοι επιθυμούν να διεξαχθεί το αργότερο στις αρχές του 2020. Σε αυτό το πλαίσιο, σχεδιάζεται μεγάλη καμπάνια εγγραφής νέων μελών και εκδηλώσεων συζητήσεων σε όλη την Ελλάδα.

Η ψηφιοποίηση του κόμματος και η Νεολαία

Στο μεταξύ ήδη "τρέχει" η ομάδα υπό τον Αλ. Χαρίτση με ευθύνη τον "ψηφιακό μετασχηματισμό" του ΣΥΡΙΖΑ με τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, φόρουμ διαλόγου, κατάθεσης προτάσεων, ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων αλλά και συμμετοχής στη διαδικασία διαμόρφωσης θέσεων, πολιτών, ιδίως νέων. Μια λειτουργία παράλληλη και συμπληρωματική προς τις υπόλοιπες κομματικές διαδικασίες, τις συνελεύσεις κ.λπ. Τα μοντέλα που μελετώνται είναι μεταξύ άλλων οι Εργατικοί του Κόρμπιν και το Podemos.

Παράλληλα, μεγάλο βάρος θα πέσει στη νέα γενιά και στην ενίσχυση και ανασυγκρότηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου, μετά τη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με την ηγεσία της οργάνωσης, γίνεται σαφές ότι το Φεστιβάλ της Νεολαίας (27-28-29 Σεπτεμβρίου) αποκτά ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα καθώς από εκεί αναμένεται ο πρόεδρος του κόμματος να δώσει το σύνθημα για την ανασυγκρότηση και τη διεύρυνση, με τους νέους και τις νέες στην πρώτη γραμμή.

Αλ. Χαρίτσης: Σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς του 21ου αιώνα

"Αυτό το οποίο για εμάς είναι το κυρίαρχο, το μείζον, για την επόμενη φάση, είναι η διεύρυνση αλλά και η αναβάθμιση του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα πραγματικά σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς του 21ου αιώνα", υπογράμμισε στον Real FΜ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης. "Είναι σημαντικό ο κόσμος που προσεγγίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να έρχεται να συζητά, αλλά και να συνδιαμορφώνει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το επόμενο διάστημα μαζί με όλο αυτό τον κόσμο και όχι ερήμην του", εξήγησε.

Ν. Παππάς: Κόμμα - κεντρικός πόλος του προοδευτικού φάσματος

Ο Ν. Παππάς από την πλευρά του σημείωσε Στο Κόκκινο ότι "θέλουμε ένα κόμμα - κεντρικό πόλο του προοδευτικού φάσματος στην Ελλάδα. Με τις αξίες και το πρόγραμμα της Αριστεράς στο κέντρο του, διότι αυτό έχει ανάγκη η κοινωνία". Για να συμπληρώσει πως "αν κάτι φοβάται ο αντίπαλος, είναι η αντιστοίχιση του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνική του δυναμική. Θα ήθελε να δει τον ΣΥΡΙΖΑ σε εσωστρέφεια όπως και να 'καθαρίσει' την επόμενη τετραετία από τώρα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL