Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Οι "σωτήρες" και ο... δράκος

Σε ένα άλλο επίπεδο κινδυνολογίας για τη ΔΕΗ περνά πλέον η κυβέρνηση της Ν.Δ., παραλλάσσοντας και την αντίστοιχη ρητορική της -κάτι που άλλωστε διεφάνη από τις προ ολίγων ημερών πρώτες δηλώσεις του...

Σε ένα άλλο επίπεδο κινδυνολογίας για τη ΔΕΗ περνά πλέον η κυβέρνηση της Ν.Δ., παραλλάσσοντας και την αντίστοιχη ρητορική της -κάτι που άλλωστε διεφάνη από τις προ ολίγων ημερών πρώτες δηλώσεις του νέου επικεφαλής της επιχείρησης, Γ. Στάσση-, που αυτή τη φορά περιλαμβάνει την μετατροπή του ορκωτού ελεγκτή σε ... “δράκο”, ο οποίος θα επιβάλει “βίαια μέτρα” σε βάρος της δημόσιας επιχείρησης, εφόσον διαπιστώσει σοβαρό ταμειακό πρόβλημα.

Πηγές του ΥΠΕΝ, αφού παγιώνουν τις γνωστές κυβερνητικές αναφορές, σημειώνοντας ότι “το πρόβλημα της ΔΕΗ είναι δραματικό και δεν κρύβεται με τίποτε”, τονίζουν ότι πλέον το υπουργείο έχει στραμμένο το βλέμμα του στην 24η Σεπτεμβρίου, ημέρα δημοσίευσης της νέας έκθεσης του ορκωτού ελεγκτή της ΔΕΗ, ο οποίος “θα απαιτήσει βίαια μέτρα για την επιχείρηση αν δεν κριθεί βιώσιμη”...

Ο Γ. Στάσσης, την περασμένη Πέμπτη, ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα επικεφαλής της ΔΕΗ στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης, σε αντίστοιχο ύφος μίλησε για εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση αν δεν λυθούν οι ταμειακές δυσκολίες, όπως η μετατροπή από πλευράς τραπεζών των δανείων της επιχείρησης σε “κόκκινα” - μη εξυπηρετούμενα.

Έτσι, στρώνεται ο δρόμος ώστε και ο σκοπός να αγιάζει τα μέσα -που μένει να αποκαλυφθούν και επίσημα- και η επέλαση των “σωτήρων” να... επικυρώνεται.

Α.Ζ.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις