Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Στα γραφεία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας / "Δεν μπορεί να γίνει ανασυγκρότηση χωρίς ισχυρή Νεολαία "
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα γραφεία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας / "Δεν μπορεί να γίνει ανασυγκρότηση χωρίς ισχυρή Νεολαία "

Με αποφασιστικά βήματα προχωράει η διαδικασία της ανασυγκρότησης και του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον Αλ. Τσίπρα. Όσοι συνομιλούν με τον πρόεδρο του κόμματος γνωρίζουν καλά ότι ο ίδιος υπογραμμίζει σε κάθε ευκαιρία πως βασική προϋπόθεση για τη διεύρυνση, τη μαζικοποίηση και την αντιστοίχιση του "εκλογικού με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ" αποτελεί η νέα γενιά.

Εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε στις εκλογές του Ιουλίου σχεδόν 37% έναντι 30% της Ν.Δ. στους νέους, 18-34 ετών. Όπως αναφερόταν στο χθεσινό ρεπορτάζ της "Α", στη σύσκεψη που έλαβε χώρα την Πέμπτη στην Κουμουνδούρου ο πρόεδρος του κόμματος έβαλε πολύ ψηλά στην ατζέντα το θέμα της νέας γενιάς ευρύτερα αλλά και της οργανωτικής ανασυγκρότησης και ενίσχυσης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Δίωρη συζήτηση με τη Γραμματεία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αλ. Τσίπρας επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι τα γραφεία της οργάνωσης στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο. Μαζί με τον διευθυντή του γραφείου του Μ. Καλογήρου και τον εκπρόσωπο Τύπου Αλ. Χαρίτση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε για σχεδόν δύο ώρες συζήτηση με τα στελέχη της Γραμματείας της Νεολαίας του κόμματος.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, αποφασίστηκε η συμπόρευση κόμματος και Νεολαίας, εν όψει της διαδικασίας ανασυγκρότησης και διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν ήταν η πρώτη συνάντηση που έχει με τη Νεολαία, αφού είχε προηγηθεί συζήτηση με τον γραμματέα της οργάνωσης Σ. Αλεξίου και στελέχη της Γραμματείας στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου, λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές.

"Δεν μπορεί να γίνει ανασυγκρότηση χωρίς ισχυρή Νεολαία" φέρεται να είπε κατά τη συνεδρίαση ο Αλ. Τσίπρας που κάλεσε τα μέλη της οργάνωσης να μπουν μπροστά στη διαδικασία που ξεκινά. Άλλωστε οι διεργασίες στον χώρο της Νεολαίας έχουν εκκινήσει, οργανωτικά και πολιτικά, καθώς οι συζητήσεις για συμπόρευση με οργανώσεις και πρωτοβουλίες νέων από τον ευρύτερο προοδευτικό, οικολογικό και αριστερό χώρο έχουν προχωρήσει σημαντικά.

Το Φεστιβάλ

Ο πρόεδρος του κόμματος δίνει ιδιαίτερο βάρος στο Φεστιβάλ Σπούτνικ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 27 - 28 - 29 Σεπτεμβρίου. Το Φεστιβάλ, που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει ως κεντρικό θέμα την κλιματική αλλαγή, θα συμπέσει με την έναρξη των προσυνεδριακών διαδικασιών και της καμπάνιας που σχεδιάζεται. Ως εκ τούτου η ομιλία που θα πραγματοποιήσει ο Αλ. Τσίπρας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα αποτελέσει το σύνθημα έναρξης της νέας εποχής για τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θα προσδώσει στο Φεστιβάλ ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα.

"Το φετινό Φεστιβάλ θα σηματοδοτήσει την έναρξη της διαδικασίας ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που θα συνοδευτεί με καμπάνια εγγραφής νέων μελών, με σκοπό τη μαζικοποίηση και την εμβάθυνση των σχέσεων της Νεολαίας με τον κόσμο της νέας γενιάς" υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου της οργάνωσης.

Τέλος του έτους το συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Σημειώνεται ότι πριν το συνέδριο του κόμματος θα προηγηθεί αυτό της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, κατά πάσα πιθανότητα τον Δεκέμβριο. Στόχος είναι, φυσικά, να επιτευχθεί στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό η αντιστοίχιση στο οργανωτικό πεδίο με τη στήριξη που λαμβάνει εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ από τους νέους και τις νέες. Η στρατηγική και το πολιτικό σχέδιο θα προκύψουν από τον προσυνεδριακό διάλογο και θα αποφασιστούν από το, εκ των πραγμάτων, πολιτικά αναβαθμισμένο συνέδριο.

Ομάδα υπό τον Αλ. Χαρίτση για τον "ψηφιακό μετασχηματισμό" του κόμματος

Οι νεολαίοι του κόμματος θα κληθούν να αξιοποιήσουν τα νέα τεχνολογικά εργαλεία, το Διαδίκτυο και τα social media στην προσπάθεια του "ψηφιακού μετασχηματισμού" που θα επιχειρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό το θέμα, λίγη ώρα νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη στον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου, που αποφάσισε τη συγκρότηση ομάδας στην οποία θα συμμετέχουν ειδικοί στα... ιντερνετικά τόσο εντός όσο και εκτός κόμματος, με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL