Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
ΣΥΡΙΖΑ: / ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρόεδρος της ΔΕΗ να περάσει από τη Βουλή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ: / ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρόεδρος της ΔΕΗ να περάσει από τη Βουλή

Ζήτημα ακρόασης και έκφρασης γνώμης της Βουλής για τον νέο πρόεδρο της ΔΕΗ έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην χθεσινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, έχει απευθύνει ερώτημα στον πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου, καθηγητή Κώστα Μαυριά, καθώς υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες για το νομικό πλαίσιο βάσει του οποίου γίνεται ο διορισμός.

Η Ν.Δ. υποστηρίζει ότι με βάση τον νόμο του 2016 ο πρόεδρος της ΔΕΗ περνάει από τη Γενική Συνέλευση της Επιχείρησης και όχι από την Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής.

«Θέσαμε το ζήτημα της άρνησης της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή, στην αρμόδια επιτροπή, για ακρόαση και για έκφραση γνώμης, τον προτεινόμενο πρόεδρο της ΔΕΗ ο οποίος διορίστηκε κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής, χωρίς δηλαδή να προηγηθεί ακρόασή του και έκφραση γνώμης από τη μεριά της επιτροπής», τόνισε σε δηλώσεις του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Για όλα αυτά τα ζητήματα η Ν.Δ. είναι βαρύτατα εκτεθειμένη καθώς πρόκειται για αντιθεσμικές πρακτικές που αντιφάσκουν απολύτως με τις δημοκρατικού χαρακτήρα διακηρύξεις της» υπογράμμισε.

Το επιχείρημα της Ν.Δ. για να μην γίνει ακρόαση του νέου προέδρου της ΔΕΗ ήταν ότι και ο πρώην πρόεδρος Μιχ. Παναγιωτάκης κατά την ανανέωση της θητείας του δεν ακροάσθηκε από τη Βουλή.

Μάλιστα κοινοβουλευτική πηγή ισχυρίσθηκε ότι στη χθεσινή συνεδρίαση της Διάσκεψη των Προέδρων ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αναφέρθηκε στο ιστορικό ορισμού της διοίκησης της ΔΕΗ, από το οποίο προκύπτει ότι δεν έγινε ακρόαση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL