Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Γεωπολιτική και δεξιές ιδεοληψίες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γεωπολιτική και δεξιές ιδεοληψίες

Στους λόγους έξαρσης των προσφυγικών/ μεταναστευτικών ροών αναφέρθηκε αργά προχθές ο Γιώργος Κουμουτσάκος μη διστάζοντας να αντιστρέψει όσα έλεγε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: "Δεν περιορίζονται στις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες. Έχουν σαφή γεωπολιτικά χαρακτηριστικά", είπε.

"Φαντάζομαι, αυτοί προέκυψαν μετά τις εκλογές του Ιουλίου. Μέχρι τότε οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, απλώς ακολουθούσαν τις... παραινέσεις του ΣΥΡΙΖΑ να έρθουν στη χώρα μας...", σχολίασε δηκτικά η Αννέτα Καββαδία. Ο Γιώργος Χριστοφορίδης, πάλι, θύμισε τη δήλωση Κουμουτσάκου του 2017 περί "κυβερνητικής ανικανότητας" ΣΥΡΙΖΑ, για να σχολιάσει εξίσου δηκτικά: "Άριστος ο Γ. Κουμουτσάκος στο ‘λέμε ό,τι θέλουμε’!".

Απτόητος ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνέχισε χθες στον "ΣΚΑΪ": "Παραλάβαμε ένα κλειστό σύστημα μεταναστατευτικών/προσφυγικών ροών, δηλαδή εισροές και ελάχιστες επιστροφές στην Τουρκία ή άλλες χώρες. Αυτό οφείλεται σε λειτουργικές και ιδεολογικές αγκυλώσεις", επέμεινε. Προσθέτοντας μάλιστα ότι αποτελεί "κοινό όφελος για την Ελλάδα και την Τουρκία η διαχείριση του ζητήματος στο πλαίσιο της Συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας", υποστήριξε ότι "το ζήτημα θα πρέπει να αποσυνδεθεί από την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων" (;), υποσχόμενος μάλιστα κυβερνητική πρωτοβουλία όταν αναλάβει η Κομισιόν με τη νέα της σύνθεση...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL