Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Ξεκίνησαν οι συσκέψεις στην Κουμουνδούρου / Με σύγχρονο αριστερό σχέδιο στη ΔΕΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξεκίνησαν οι συσκέψεις στην Κουμουνδούρου / Με σύγχρονο αριστερό σχέδιο στη ΔΕΘ

 Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με συγκεκριμένη ατζέντα για τα επόμενα βήματα προς τη ΔΕΘ αλλά και προς την προετοιμασία του συνεδρίου.

Κορυφαίος κομματικός παράγοντας μάλιστα έλεγε χαρακτηριστικά πως η παρουσία του Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη θα έχει μεγάλη βαρύτητα τόσο για το μήνυμα που θα εκπέμψει για τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα εποχή αλλά και για την πολιτική στρατηγική και κατεύθυνση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού η ηγεσία του κόμματος φιλοδοξεί να παρουσιάσει ένα εναλλακτικό, προοδευτικό και πειστικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα της χώρας και της κοινωνίας.

Είναι πολύ πιθανό η σημερινή διαδικασία να καταλήξει και στην τελική ημερομηνία διεξαγωγής της Πολιτικής Γραμματείας, που, όπως όλα δείχνουν, θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και οι τελικές αποφάσεις για τις αρμοδιότητες και τα στελέχη που θα τοποθετηθούν γύρω από τον πρόεδρο, με ανθρώπους που δοκιμάστηκαν με επιτυχία στη διάρκεια της διακυβέρνησης, ιδίως της νέας γενιάς, αλλά και εμπειρότερους τόσο στο προσκήνιο όσο και στο "παρασκήνιο".

Αλ. Χαρίτσης: Σχέδιο για την ελληνική κοινωνία

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Χαρίτσης μίλησε για το στίγμα που θα δώσει ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ στις 14-15 Σεπτεμβρίου. "Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ένα σύγχρονο, ρεαλιστικό, προοδευτικό, αριστερό σχέδιο για το πού πρέπει να πάει η ελληνική κοινωνία την επόμενη μέρα" επισήμανε. "Δεν έχουμε την πολυτέλεια να απογοητεύσουμε τους πολίτες, οι οποίοι βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ τη μόνη δύναμη η οποία αφενός μπορεί να αντιπαρατεθεί στην κυβέρνηση της Ν.Δ., αυτής της νέας Δεξιάς με σκληρά νεοφιλελεύθερα χαρακτηριστικά κυβέρνησης, αλλά και να παρουσιάσει μια σοβαρή συγκροτημένη πρόταση για την πορεία της ελληνικής κοινωνίας" υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης.

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, στην ανασυγκρότηση και τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως το βασικό είναι να διαμορφωθεί ένα σύγχρονο αριστερό προοδευτικό στίγμα της Αριστεράς του 21ου αιώνα, της Αριστεράς "που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία σε αυτή τη νέα φάση στην οποία βρίσκεται".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL