Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Με σύγχρονο αριστερό σχέδιο στη ΔΕΘ

Στην Κουμουνδούρου επέστρεψε χθες ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ανάπαυλα του Αυγούστου, όπου είχε μια πρώτη συζήτηση με τα στελέχη του κόμματος και συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων ο γραμματέας του κόμματος Π. Σκουρλέτης αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου Αλ. Χαρίτσης.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με συγκεκριμένη ατζέντα για τα επόμενα βήματα προς τη ΔΕΘ αλλά και προς την προετοιμασία του συνεδρίου.

Κορυφαίος κομματικός παράγοντας μάλιστα έλεγε χαρακτηριστικά πως η παρουσία του Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη θα έχει μεγάλη βαρύτητα τόσο για το μήνυμα που θα εκπέμψει για τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα εποχή αλλά και για την πολιτική στρατηγική και κατεύθυνση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού η ηγεσία του κόμματος φιλοδοξεί να παρουσιάσει ένα εναλλακτικό, προοδευτικό και πειστικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα της χώρας και της κοινωνίας.

Είναι πολύ πιθανό η σημερινή διαδικασία να καταλήξει και στην τελική ημερομηνία διεξαγωγής της Πολιτικής Γραμματείας, που, όπως όλα δείχνουν, θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και οι τελικές αποφάσεις για τις αρμοδιότητες και τα στελέχη που θα τοποθετηθούν γύρω από τον πρόεδρο, με ανθρώπους που δοκιμάστηκαν με επιτυχία στη διάρκεια της διακυβέρνησης, ιδίως της νέας γενιάς, αλλά και εμπειρότερους τόσο στο προσκήνιο όσο και στο "παρασκήνιο".

Αλ. Χαρίτσης: Σχέδιο για την ελληνική κοινωνία

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Χαρίτσης μίλησε για το στίγμα που θα δώσει ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ στις 14-15 Σεπτεμβρίου. "Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ένα σύγχρονο, ρεαλιστικό, προοδευτικό, αριστερό σχέδιο για το πού πρέπει να πάει η ελληνική κοινωνία την επόμενη μέρα" επισήμανε. "Δεν έχουμε την πολυτέλεια να απογοητεύσουμε τους πολίτες, οι οποίοι βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ τη μόνη δύναμη η οποία αφενός μπορεί να αντιπαρατεθεί στην κυβέρνηση της Ν.Δ., αυτής της νέας Δεξιάς με σκληρά νεοφιλελεύθερα χαρακτηριστικά κυβέρνησης, αλλά και να παρουσιάσει μια σοβαρή συγκροτημένη πρόταση για την πορεία της ελληνικής κοινωνίας" υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης.

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, στην ανασυγκρότηση και τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως το βασικό είναι να διαμορφωθεί ένα σύγχρονο αριστερό προοδευτικό στίγμα της Αριστεράς του 21ου αιώνα, της Αριστεράς "που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία σε αυτή τη νέα φάση στην οποία βρίσκεται".

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τι μάθαμε από την υπόθεση Δημάκη

Η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη έληξε τελικά με την ικανοποίηση του αιτήματός του. Και η κατάληξη της υπόθεσης δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός, που διεκδίκησε το δικαίωμα να μορφωθεί και να αναδείξει τις δεξιότητές του, παρότι φυλακισμένος, ταλαιπωρήθηκε άδικα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις