Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Δηκτικό σχόλιο του Αλ. Χαρίτση / Δηκτικό σχόλιο του Αλ. Χαρίτση: Πώς θα μιλήσει με τους Ευρωπαίους ο Κυρ. Μητσοτάκης όταν αποδομεί τις επιτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δηκτικό σχόλιο του Αλ. Χαρίτση / Δηκτικό σχόλιο του Αλ. Χαρίτση: Πώς θα μιλήσει με τους Ευρωπαίους ο Κυρ. Μητσοτάκης όταν αποδομεί τις επιτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ;

Ο πρωθυπουργός πρέπει να αξιοποιήσει τα όπλα που του έδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στις επαφές του με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή περιοδεία Μητσοτάκη.

Επεσήμανε μάλιστα ότι η “λογική της Ν.Δ. και της κυβέρνησης περί καμένης γης, περί καταστροφής της ελληνικής οικονομίας (...) διαψεύδεται από τους ίδιους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς”, καθώς η έκθεση της Κομισιόν “δείχνει ακριβώς την πολύ μεγάλη πρόοδο η οποία συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια στην ελληνική οικονομία”.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. “δεν αξιοποιεί ένα πάρα πολύ σημαντικό όπλο, το οποίο κληρονόμησε από τη δική μας κυβέρνηση, και είναι ακριβώς ο μηχανισμός του καταπιστευτικού λογαριασμού”, τόνισε (σε συνέντευξή του στον “9,84”). “Αυτόν τον μηχανισμό, τον οποίο παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρωθυπουργός, τον περασμένο Μάιο, θα έπρεπε να αποτελεί και τη βάση της συζήτησης και της περαιτέρω διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς”, παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε ότι ο μηχανισμός αυτός δίνει τη δυνατότητα για διασφάλιση της τήρησης των δεσμεύσεων ως προς την εξυπηρέτηση του χρέους και δημιουργίας μεγαλύτερου δημοσιονομικού χώρου κατά 1% του ΑΕΠ.

“Πώς ο κ. Μητσοτάκης θα πάει να συζητήσει με τους Ευρωπαίους ηγέτες όταν αγνοεί, αδιαφορεί ή προσπαθεί να αποδομήσει αυτές τις επιτυχίες της ελληνικής οικονομίας του τελευταίου διαστήματος, ακριβώς επειδή συντελέστηκαν κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ;” διερωτήθηκε ο Αλ. Χαρίτσης.

Η κοινωνία σήμερα είναι πολύ καλύτερα απ' ό,τι το 2015

Υπογράμμισε ακόμη ότι “αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε και το κάναμε -γι’ αυτό το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε επιτυχώς, αλλά και γι’ αυτό η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σήμερα σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι βρισκόταν το 2015- ήταν να πάρουμε και μέτρα στήριξης έτσι ώστε οι Έλληνες πολίτες να μπορέσουν, σιγά - σιγά, σταδιακά, να αντιμετωπίσουν όλη αυτή την κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες”.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές οικονομίες στο σύνολό τους, ο Αλ. Χαρίτσης επεσήμανε ότι “η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη σε πολύ μεγάλο βαθμό, ακριβώς λόγω των ενεργειών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι σε αυτές τις αναταράξεις που φαίνεται να υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη”.

“Φανταστείτε πού θα βρισκόμασταν, μια οικονομία ευάλωτη, αν μια οικονομία σε κρίση, όπως η ελληνική, δεν είχε αυτές τις δικλίδες ασφαλείας (όπως και) το μαξιλάρι ασφαλείας και τη δημοσιονομική εξυγίανση που επιτεύχθηκε τα τελευταία χρόνια”, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL