Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Η επιτελική φοροδιαφυγή της Σαμοθράκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Η επιτελική φοροδιαφυγή της Σαμοθράκης

«Εμείς θα στηρίξουμε τα αιτήματά τους όπως το έχουμε κάνει. Μπορεί, παράδειγμα, ο προγραμματισμός της ΑΑΔΕ να ήταν να πάει να εξετάσει για αποδείξεις, προφανώς τη στιγμή που οι άνθρωποι αυτοί βιώνουν μια καταστροφή πρέπει να δείξουμε την αντίστοιχη κατανόηση» ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης αναφερόμενος στο πώς η κυβέρνηση της Ν.Δ. προτίθεται να στηρίξει τους επαγγελματίες της Σαμοθράκης μετά την πρόσφατη ζημία που υπέστησαν εν μέσω τουριστικής σεζόν.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο υπουργός Τουρισμού -έχοντας μάλιστα διατελέσει στο παρελθόν διευθυντής της ΑΑΔΕ- υποσχέθηκε στους καταστηματάρχες του νησιού πως στο εξής θα μπορούν να κλέβουν ανενόχλητοι και ανεξέλεγκτοι το κράτος μη εκδίδοντας αποδείξεις, μήπως και καταφέρουν και ρεφάρουν τις επόμενες εβδομάδες τη χασούρα του Αυγούστου.

Το επιτελικό σχέδιο της κυβέρνησης είναι να πλημμυρίσει το νησί με Ρουμάνους τουρίστες που θα τρώνε, θα πίνουν, θα πληρώνουν και ο ΦΠΑ θα καταλήγει στις τσέπες των επιχειρηματιών του νησιού. Αν αυτό δεν είναι υπόδειγμα λειτουργίας ενός επιτελικού κράτους, τι άλλο θα μπορούσε να είναι;

Γιατί στο επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη ο ένας υπουργός βγαίνει και μας διαβεβαιώνει πως οι Έλληνες φορολογούμενοι θα σταματήσουν να πληρώνουν τα νοσήλια τουριστών, προσφύγων και μεταναστών και ο άλλος υπουργός ανακοινώνει πως όλοι οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν όχι κάποια έργα υποδομής αλλά τα στραβά μάτια της κυβέρνησης στη φοροδιαφυγή των επιχειρηματιών ενός νησιού, τους οποίους δεν κατάφερε να προστατεύσει η ίδια η κυβέρνηση από έναν κολλητό της καραβοκύρη που τίναξε τον τουρισμό της Σαμοθράκης στον αέρα.

Και όλα αυτά από έναν πρώην τεχνοκράτη, που μπήκε στην πολιτική με τις δάφνες και τις περγαμηνές του άτεγκτου ελεγκτή των δημοσίων εσόδων και τώρα εμφανίζεται ως άξιος απόφοιτος της σχολής των ρουσφετολόγων πολιτικάντηδων που μπορεί να υποσχεθεί στην εκλογική πελατεία αυτά που κάποτε θα κατήγγειλε ως απαράδεκτα, επιλήψιμα και παράνομα.

Αλλά, βλέπεις, έχει ο καιρός γυρίσματα και σήμερα φτάνεις να πορεύεσαι και να πολιτεύεσαι με αυτά που κάποτε θεωρούσες υπεύθυνα για τη χρεοκοπία της χώρας αδιαφορώντας αν τα λεγόμενά σου αποδεικνύουν την πολιτική χρεοκοπία του κόμματος και της παράταξης που υπηρετείς και, υποτίθεται, ήρθε να σώσει τη χώρα από τον λαϊκισμό και τους ερασιτεχνισμούς της Αριστεράς και το μόνο που κάνει είναι να επιδεικνύει τον κυνικό νεοφιλελευθερισμό που υπηρετεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL