Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο Χάρης Θεοχάρης ανακοινώνει παύση ελέγχων στη Σαμοθράκη!

Ο άτεγκτος ελεγκτής που έγινε υπέρμαχος της ασυδοσίας - Έργα στο λιμάνι ζητά ο δήμαρχος και όχι φορολογική ασυδοσία

Ο Χάρης Θεοχάρης εισήλθε στην πολιτική ως ο “ελεγκτής”, καθώς ήταν αρμόδιος για τους ελέγχους και τα δημόσια έσοδα. Και τώρα κάνει πολιτική καριέρα κλείνοντας το μάτι σε όσους μπορούν να φοροδιαφύγουν.

Χθες (από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ) ο υπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνουν έλεγχοι στη Σαμοθράκη μετά την οικονομική καταστροφή (που επήλθε από την κυβερνητική ολιγωρία)! Υπογραμμίζεται ότι οι φορείς της Σαμοθράκης ζήτησαν από την κυβέρνηση θεσμικά μέτρα στήριξης και όχι ανοχή στη φοροδιαφυγή.

Όμως ο υπουργός Τουρισμού εμφορείται από την αντίληψη ότι “δεν μπορεί τη στιγμή που ο άλλος καταστρέφεται να εξαντλείς την αυστηρότητα σου ή να στέλνεις τους ελέγχους εκεί πέρα”.

Συγκεκριμένα, ο Χ. Θεοχάρης ρωτήθηκε για τη συνάντηση που θα έχει με τους επαγγελματίες της Σαμοθράκης και είπε: “Εμείς θα στηρίξουμε τα αιτήματά τους, όπως το έχουμε κάνει. Μπορεί, για παράδειγμα, ο προγραμματισμός της ΑΑΔΕ να ήταν να πάει να εξετάσει για αποδείξεις. Προφανώς, τη στιγμή που οι άνθρωποι αυτοί βιώνουν μια καταστροφή, πρέπει να δείξουμε την αντίστοιχη κατανόηση”.

Και στο ίδιο πνεύμα πρόσθεσε: “Δεν είναι ζήτημα της φοροδιαφυγής ή του ελέγχου για ζητήματα εργασίας από το ΣΕΠΕ. Δεν μπορεί τη στιγμή που ο άλλος καταστρέφεται να εξαντλείς την αυστηρότητά σου ή να στέλνεις τους ελέγχους εκεί πέρα. Αυτά έγιναν και γίνονται όλο το προηγούμενο διάστημα. Θα γίνουν ακόμα περισσότερα το επόμενο διάστημα”.

"Μη αναστρέψιμη φέτος η ζημιά"

Η στήριξη της φοροδιαφυγής και η προσέλκυση, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης, “Ρουμάνων τουριστών από τη Ρουμανία” (!) δεν ήταν τα αιτήματα των κατοίκων της Σαμοθράκης.

Ο δήμαρχος του νησιού Θανάσης Βίτσας, σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο 104,9 FM, υπογράμμισε ότι η ζημία είναι μη αναστρέψιμη. Επισήμανε ότι η τοπική οικονομία βρίσκεται στην αιχμή της κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, οπότε η ζημία που έχουν υποστεί όλοι είναι πολύ μεγάλη.

“Θεωρώ πως (σ.σ.: η ζημία) δεν είναι αναστρέψιμη φέτος. Φοβάμαι ότι αν δεν προσεχθεί αυτή η κατάσταση, μπορεί να έχει προέκταση στο μέλλον. Αυτό πρέπει να το δούμε και να το αντιμετωπίσουμε. Πρέπει αυτή η εικόνα του νησιού να ανασυγκροτηθεί και να δημιουργηθεί αίσθημα ασφάλειας και αξιοπιστίας στον υποψήφιο επισκέπτη ότι σ' αυτό το νησί θα πάει και θα φύγει όποτε ο ίδιος προγραμματίζει” ανέφερε ο δήμαρχος Σαμοθράκης.

Αυτό που ζητούν στη Σαμοθράκη είναι να λυθεί το θέμα με τον λιμένα της Καμαριώτισσας ώστε να υπάρχει σύνδεση και με το Λαύριο (κάτι που προωθούσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ).

“Αίτημά μου, το οποίο διατυπώθηκε και τη Δευτέρα, είναι η επένδυση στο λιμάνι, δηλαδή να εφαρμοστούν τα σχέδια και οι μελέτες που έχουν γίνει στο πλαίσιο του master plan, ένα σύνολο πολλών μελετών που αντιμετωπίζουν όλα τα προβλήματα του λιμανιού, τα οποία είναι πάρα πολλά. Αυτό το έργο πρέπει να χρηματοδοτηθεί.

Οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί στη διάρκεια της θητείας μας κι έχουν κατατεθεί προς έγκριση σε κυρίως δύο υπηρεσίες: στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος οι περιβαλλοντικές και στην ΕΣΑΛ, την Επιτροπή Σχεδιασμού Ανάπτυξης Λιμένων, όλες οι υπόλοιπες. Η έγκριση αυτή συνεπάγεται και ωριμότητα για την υλοποίηση των έργων. Αυτό είναι το μεγάλο έργο που έχει ανάγκη η Σαμοθράκη για να προχωρήσει στο μέλλον με αισιοδοξία» ανέφερε. Μάλιστα, διευκρίνισε ότι δεν αρκεί η εκβάθυνση του λιμανιού.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πανηγυρίζουν και αυτοσυγχαίρονται

Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούν προφανώς ότι, βάζοντας τους μπουκωΜΜΕνους της λίστας Πέτσα να ασχολούνται νυχθημερόν με τον Καλογρίτσα και να ανακαλύπτουν σχέδια εκτροπής και φίμωσης του Τύπου, διαχειρίζονται επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις