Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νεκτ. Σαντορινιός: Πρόβλημα στις άγονες γραμμές από 1η Νοεμβρίου

Πρέπει να δρομολογηθούν 140 πλοία στις 70 άγονες γραμμές - Καθυστερούν οι προκηρύξεις για τις άγονες γραμμές, τονίζει ο τομεάρχης Ναυτιλίας επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τις άφησε έτοιμες, "έπρεπε να έχουν βγει εδώ και 20 μέρες τουλάχιστον", αλλά τίποτε...

Η Σαμοθράκη, αλλά και όλα τα νησιά των άγονων γραμμών, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πλοία στις 31 Οκτωβρίου, προειδοποιεί ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός διαπιστώνοντας ότι καθυστερούν οι προκηρύξεις για τις άγονες γραμμές.

Δεν υπάρχει καν κάποια διαδικασία για να διασφαλίσουν σήμερα την ακτοπλοϊκή σύνδεση ως 31 Οκτωβρίου, κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (μιλώντας Στο Κόκκινο 105,5). “Πρέπει να καταγγελθεί η σύμβαση, να γίνει προκήρυξη. Και την προκήρυξη για τις άγονες γραμμές, ενώ τους την έχουμε αφήσει έτοιμη, δεν την έχουν βγάλει ακόμη, έπρεπε να έχει βγει εδώ και 20 ημέρες τουλάχιστον. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε συνολικότερο πρόβλημα στις άγονες γραμμές της χώρας από την 1η Νοεμβρίου. Αυτό κρατήστε το”, τόνισε.

Μάλιστα ο Ν. Σαντορινιός αμφισβήτησε και το αν θα υπάρξουν “καλύτερα και νεότερα πλοία”, όπως λέει η κυβέρνηση. “Πού θα τα βρουν, δεν ξέρω. Είναι κρυμμένα κάπου; Εμείς δεν τα είχαμε βρει και ξαφνικά... προσφέρθηκαν στο υπουργείο Ναυτιλίας τώρα;”, ρώτησε και επεσήμανε ότι “ο στόλος των ακτοπλοϊκών σκαφών στη χώρα μας είναι δεδομένος”. Γι’ αυτό η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε πολυετείς συμβάσεις, με την υποχρέωση κατασκευής νέων πλοίων, φιλικών στο περιβάλλον. Ο σχετικός νόμος είχε βγει στη διαβούλευση.

Ενδεικτική τού πώς η κυβέρνηση εξαπατά τους νησιώτες είναι η δέσμευση για κάθε πλοίο άγονης γραμμής να υπάρχει ένα πλοίο αντικατάστασης.

Ο Ν. Σαντορινιός έκανε λόγο για “παραλογισμό” και “προχειρότητα”, καθώς για τις 70 άγονες γραμμές θα πρέπει να δρομολογηθούν 140 πλοία! “Δεν έχουμε πλοία για να καλύψουμε τις ανάγκες όλων των άγονων γραμμών, σε κάποιες καλύπτονται δύο γραμμές με ένα πλοίο. Και θα έχουμε 70 πλοία να περιμένουν πότε θα χαλάσει το πλοίο που κάνει την κανονική γραμμή, για να το αντικαταστήσουν;” τόνισε ο Ν. Σαντορινιός.

Αναφερόμενος στην επιλογή του πλοίου ΑΖΟΡΕΣ, που δεν μπορούσε να δέσει στο λιμάνι καθώς έχει μήκος 115 μέτρα, ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε: “Αν δεν το ήξεραν, αν δεν το έψαξαν, αυτό είναι προχειρότητα και ανικανότητα. Εάν το έψαξαν και ήξεραν ότι δεν θα μπει, είναι εξαπάτηση, της κοινωνίας, των πολιτών, του νησιού, όλης της επιχειρηματικής κοινότητας της Σαμοθράκης”.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις