Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κατ. Νοτοπούλου: Χωρίς αποζημίωση οι φορείς του τουρισμού της Σαμοθράκης

Δεν υπάρχει σχέδιο για την ανακούφιση των επιχειρηματιών του τουρισμού στη Σαμοθράκη, αλλά ούτε και και για την τουριστική προβολή του νησιού, υπογραμμίζει η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Με αφορμή τα κυβερνητικά "μπαλώματα", η βουλευτής επισημαίνει ότι δεν υπάρχει “κανένα σχέδιο για την αποζημίωση των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων του νησιού, που ζουν από τον τουρισμό και έχουν πληγεί ανυπολόγιστα λόγω των μαζικών ακυρώσεων και τίθεται πλέον θέμα επιβίωσής τους. Καμία πρόβλεψη για την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος και της αρνητικής δημοσιότητας για τη χώρα μας”.

“Το ανεπανόρθωτο πλήγμα που υπέστη το νησί της Σαμοθράκης στην αιχμή της φετινής τουριστικής περιόδου φαίνεται να αψηφά η κυβέρνηση της Ν.Δ. και η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού” τονίζει η Κ. Νοτοπούλου και απευθύνει δύο συγκεκριμένα ερωτήματα στον Χ. Θεοχάρη:

* Θα ανακοινώσει το υπουργείο Τουρισμού συγκεκριμένο σχέδιο τουριστικής προβολής μέσω του ΕΟΤ στη Ρουμανία αλλά και σε άλλες ξένες τουριστικές αγορές για την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος και της εκτεταμένης αρνητικής δημοσιότητας εν μέσω του κύματος ακυρώσεων;

* Ποιο είναι το κονδύλι που θα διατεθεί, με ποια μέσα θα γίνει η έκτακτη προβολή και διαφήμιση και πόσο άμεσα ξεκινά η προβολή, δεδομένου ότι η τουριστική σεζόν για το νησί είναι πολύ μικρή;

“Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση επέστρεψαν από τις διακοπές τους με ημίμετρα για τους ανθρώπους του νησιού που είναι σε απόγνωση” συμπεραίνει η Κ. Νοτοπούλου.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις