Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
19 °C
17.1°C20.4°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ομίχλη
14 °C
12.1°C16.6°C
1 BF 92%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.7°C
3 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
18.3°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
13 °C
12.9°C14.1°C
0 BF 100%
Προφάσεις εν αμαρτίαις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προφάσεις εν αμαρτίαις

"Κανένας εργοδότης δεν θα γράφει γιατί απολύει τον εργαζόμενό του" είπε ο Γ. Βρούτσης πανηγυρίζοντας στον ΣΚΑΪ για την κατάργηση της προστατευτικής αυτής διάταξης για τους εργαζομένους, κάνοντας μάλιστα λόγο για... "ηλεκτρονικό φακέλωμα"!

Η προστατευτική αυτή ρύθμιση αφορά την προσφυγή του εργαζόμενου στα δικαστήρια, όπου ο εργοδότης έπρεπε να λογοδοτήσει για την απόλυσή του. Αν δεν το αποδείκνυε τότε, είχε υποχρέωση να τον επαναπροσλάβει και να τον αποζημιώσει με την πληρωμή όλων των μισθών που έχασε.

Ο Μ. Βορίδης, σχολιάζοντας στον ΑΝΤ1 την κατάργηση της ευνοϊκής διάταξης για τους εργαζόμενους (που και η Ν.Δ. είχε ψηφίσει ως αντιπολίτευση), παραδέχθηκε ότι «δεν είναι υποχρεωμένος να το προσκομίσει ο εργαζόμενος», αλλά θα τον «συνοδεύει, γιατί ο νέος εργοδότης θα ξέρει την αιτία της απόλυσης». Που όμως ο εργαζόμενος δεν είναι υποχρεωμένος να του προσκομίσει, όπως είχε προαναφέρει.

Η Ν.Δ. ανησυχεί τάχα για τον στιγματισμό των εργαζομένων. Προσπαθεί να κρύψει ότι, όπως πάντα, μόνο για την προάσπιση των εργοδοτών ενδιαφέρεται. Να απολύουν χωρίς να λογοδοτούν και χωρίς ο εργαζόμενος να μπορεί να διεκδικήσει την επαναπρόσληψή του.

Τα υπόλοιπα, απλές "προφάσεις εν αμαρτίαις".

ΚΑΤ. ΜΠΡ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL