Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Προφάσεις εν αμαρτίαις

"Κανένας εργοδότης δεν θα γράφει γιατί απολύει τον εργαζόμενό του" είπε ο Γ. Βρούτσης πανηγυρίζοντας στον ΣΚΑΪ για την κατάργηση της προστατευτικής αυτής διάταξης για τους εργαζομένους, κάνοντας...

"Κανένας εργοδότης δεν θα γράφει γιατί απολύει τον εργαζόμενό του" είπε ο Γ. Βρούτσης πανηγυρίζοντας στον ΣΚΑΪ για την κατάργηση της προστατευτικής αυτής διάταξης για τους εργαζομένους, κάνοντας μάλιστα λόγο για... "ηλεκτρονικό φακέλωμα"!

Η προστατευτική αυτή ρύθμιση αφορά την προσφυγή του εργαζόμενου στα δικαστήρια, όπου ο εργοδότης έπρεπε να λογοδοτήσει για την απόλυσή του. Αν δεν το αποδείκνυε τότε, είχε υποχρέωση να τον επαναπροσλάβει και να τον αποζημιώσει με την πληρωμή όλων των μισθών που έχασε.

Ο Μ. Βορίδης, σχολιάζοντας στον ΑΝΤ1 την κατάργηση της ευνοϊκής διάταξης για τους εργαζόμενους (που και η Ν.Δ. είχε ψηφίσει ως αντιπολίτευση), παραδέχθηκε ότι «δεν είναι υποχρεωμένος να το προσκομίσει ο εργαζόμενος», αλλά θα τον «συνοδεύει, γιατί ο νέος εργοδότης θα ξέρει την αιτία της απόλυσης». Που όμως ο εργαζόμενος δεν είναι υποχρεωμένος να του προσκομίσει, όπως είχε προαναφέρει.

Η Ν.Δ. ανησυχεί τάχα για τον στιγματισμό των εργαζομένων. Προσπαθεί να κρύψει ότι, όπως πάντα, μόνο για την προάσπιση των εργοδοτών ενδιαφέρεται. Να απολύουν χωρίς να λογοδοτούν και χωρίς ο εργαζόμενος να μπορεί να διεκδικήσει την επαναπρόσληψή του.

Τα υπόλοιπα, απλές "προφάσεις εν αμαρτίαις".

ΚΑΤ. ΜΠΡ.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Το μίσος τούς τραβάει στον πάτο

Αν η Ν.Δ. δεν είχε επενδύσει, ως αντιπολίτευση, τόσο μίσος στο προσφυγικό, αν δεν είχε αγκαλιάσει όλα τα έξαλλα ακροδεξιά στοιχεία, αν δεν είχε βγει στα κεραμίδια για τα ξέφραγα αμπέλια, δεν θα είχε προσαράξει τόσο δραματικά στο προσφυγικό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις