Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σεβασμό των δικαιωμάτων

Τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη υποδέχτηκε χθες ο Προκόπης Παυλόπουλος και, θυμίζοντάς του ότι ήταν πολιτικός του προϊστάμενος το 2008, έσπευσε να του πει με νόημα: "Γνωρίζετε...

Τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη υποδέχτηκε χθες ο Προκόπης Παυλόπουλος και, θυμίζοντάς του ότι ήταν πολιτικός του προϊστάμενος το 2008, έσπευσε να του πει με νόημα: "Γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι για μένα να αναπολώ τις ημέρες εκείνες του υπουργείου"...

Ευχόμενος μάλιστα "καλή επιτυχία" στον νέο αρχηγό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως "η διασφάλιση της δημόσιας τάξης, ιδίως εδώ στο Λεκανοπέδιο και στην πρωτεύουσα, είναι ένα πολύ σημαντικό αγαθό, είναι καίριο μέρος του δημόσιου συμφέροντος", για να σπεύσει όμως να υποδείξει:

"Είναι κάτι όμως που πρέπει να συνδυάζεται στο ακέραιο με τη δημοκρατική αρχή, που σημαίνει και τον πλήρη σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου. Αλλά και οι πολίτες πρέπει όλοι να γνωρίζουμε -συμπεριλαμβανομένου του ομιλούντος- ότι η άσκηση των δικαιωμάτων εμπεριέχει και ένα μέρος χρέους. Κάθε δικαίωμα έχει και την κοινωνική πλευρά του, διότι είναι μεικτό. Δηλαδή εμπεριέχει και το χρέος να το ασκούμε με τρόπο που δεν αντιβαίνει στο κοινό καλό, στο δημόσιο συμφέρον, στο κοινωνικό σύνολο".

Λ.Τ.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Προσφυγικό: Οικτρή αποτυχία

Όταν τον Μάιο του 2018 είχε γίνει στη Λέσβο το Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι «άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες» και «δεν αξιοποιεί την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις