Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νεκτάριος Σαντορινιός: "Έστειλαν ακατάλληλο πλοίο στη Σαμοθράκη!"

"Η κυβέρνηση όφειλε να γνωρίζει τα τεχνικά στοιχεία πριν υπογράψει τη σύμβαση" - "Το πρόβλημα του ΑΖΟΡΕΣ ήταν πως έχει μήκος μεγαλύτερο από αυτό που επιτρέπεται προκειμένου να κάνει ελιγμούς στο λιμάνι!"

Την αποκάλυψη ότι το πλοίο που έστειλε η κυβέρνηση στη Σαμοθράκη ήταν ακατάλληλο έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός. Υπενθυμίζεται ότι την επιλογή του πλοίου έκανε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και ότι η λάθος επιλογή πλοίου είχε ως αποτέλεσμα να κρατήσει περισσότερες ημέρες ο αποκλεισμός του νησιού.

Ο Ν. Σαντορινιός (σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ) είπε πως ήταν ακατάλληλο το πλοίο ΑΖΟΡΕΣ, το οποίο ορίστηκε αρχικώς από την κυβέρνηση να εκτελέσει τα δρομολόγια στο νησί της Σαμοθράκης αντικαθιστώντας τα πλοία ΣΑΟΣ ΙΙ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ, τα οποία και υπέστησαν βλάβη. Το πρόβλημα του ΑΖΟΡΕΣ ήταν πως έχει μήκος μεγαλύτερο από αυτό που επιτρέπεται προκειμένου να κάνει ελιγμούς στο λιμάνι! Όμως τα τεχνικά στοιχεία του πλοίου αλλά και τα δεδομένα του λιμένα της Σαμοθράκης είναι γνωστά και αυτό όφειλε να το γνωρίζει η κυβέρνηση πριν υπογράψει σύμβαση με την πλοιοκτήτρια εταιρεία του ΑΖΟΡΕΣ.

Παράλληλα, ο Ν. Σαντορινιός επισήμανε ότι η Σαμοθράκη είναι το μόνο νησί που εξυπηρετείται από μόνο ένα πλοίο και υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εξέταζε τη δυνατότητα τοποθέτησης και δεύτερου πλοίου προς εξυπηρέτηση των δρομολογίων από και προς τη Σαμοθράκη, καθώς η σύμβαση με την εταιρεία που εξυπηρετεί το νησί τώρα λήγει μέσα στο τρέχον έτος.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Προσφυγικό: Οικτρή αποτυχία

Όταν τον Μάιο του 2018 είχε γίνει στη Λέσβο το Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι «άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες» και «δεν αξιοποιεί την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις