Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
ΣΥΡΙΖΑ: Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τη Ν.Δ, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ: Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τη Ν.Δ, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα

"Η κυβέρνηση της Ν.Δ. αδυνατεί να αποδεχθεί  αυτό που ολόκληρος ο πλανήτης αναγνωρίζει: ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έσωσε την ελληνική οικονομία από τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και την χρεοκοπία στην οποία την είχαν οδηγήσει οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την απάντηση ΥΠΟΙΚ για προϋπολογισμό σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που είχε προηγηθεί..

"Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τη Ν.Δ, η Ν.Δ. έχει αποφασίσει: τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα..." καταλήγει το σχόλιο.

Νωρίτερα το Υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση του ανέφερε:

Ως προς την εκτέλεση του προϋπολογισμού, τα φορολογικά έσοδα Ιουνίου -δηλαδή επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- σημείωσαν υστέρηση έναντι του στόχου κατά 290 εκατ. ευρώ, ενώ τα φορολογικά έσοδα Ιουλίου -δηλαδή επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας- σημείωσαν αύξηση έναντι του στόχου κατά 206 εκατ. ευρώ.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται, επίσης, ότι ως προς την ανάπτυξη, ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε την οικονομία με οικονομική μεγέθυνση 0,8%, την επέστρεψε στην ύφεση το 2015 και το 2016, και έκτοτε η οικονομία σέρνεται, με το ρυθμό ανάπτυξης να βρίσκεται στο 1,3% το πρώτο τρίμηνο του 2019, πολύ χαμηλότερα από τους στόχους.

«Αυτή την οικονομική πραγματικότητα, οι πολίτες την βίωσαν και πρόσφατα, με την ψήφο τους, επέφεραν πολιτική αλλαγή. Η κυβέρνηση, με το ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιό της το οποίο άρχισε ήδη να ξεδιπλώνεται, θα επιτύχει υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, θα δημιουργήσει πολλές και καλές θέσεις απασχόλησης και θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL