Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Ν. Σαντορινιός: / Ν. Σαντορινιός: Μεγάλα λόγια και απόλυτη ανευθυνότητα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Σαντορινιός: / Ν. Σαντορινιός: Μεγάλα λόγια και απόλυτη ανευθυνότητα

"Για πάνω από μια εβδομάδα, το νησί της Σαμοθράκης έζησε τον χειρότερο εφιάλτη του. Παγιδευμένοι κάτοικοι και επισκέπτες, χωρίς ανεφοδιασμό, με ελάχιστες προμήθειες και χωρίς συγκοινωνία, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και στο απόγειο της τουριστικής περιόδου" επισημαίνει ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός

"Η αλήθεια είναι πως δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι βλάβες στα πλοία της ακτοπλοΐας και επειδή πάνω από όλα προέχει το δημόσιο συμφέρον, τόσο ο νομοθέτης όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν προβλέψει λύσεις και έχουν πάντα εναλλακτικά σενάρια" αναφέρει ο Ν. Σαντορινιός.

"Στην πρόσφατη όμως περίπτωση ζήσαμε την απόλυτη ανευθυνότητα. Η κυβέρνηση, με την κατάσταση στο νησί να γίνεται μέρα τη μέρα πιο έκρυθμη, έκανε σχέδια επί χάρτου και πειράματα με τις τύχες εκατοντάδων ανθρώπων. Δεν έδρασε άμεσα, μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης του ‘Σαονησος’ και ‘Σαος ΙΙ’, δεν ενημέρωσε το επιβατικό κοινό και δεν συνεργάστηκε με τους τοπικούς φορείς για τον χειρισμό της κατάστασης και την εξεύρεση της καλύτερης λύσης.

Αντί άμεσα, όπως είχε πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν, να διατάξει τη δρομολόγηση σκάφους του Λιμενικού (ΠΑΘ), έτσι ώστε να απομακρυνθούν οι εγκλωβισμένοι από τη Σαμοθράκη και να αποσυμφορηθεί ο πληθυσμός, ενώ ταυτόχρονα, σε συνεργασία με τον δήμο του νησιού, να ναυλώσουν οχηματαγωγό για τη μετακίνηση ανεφοδιαστικών φορτηγών και οχημάτων, επέλεξε να βάλει στη γραμμή ένα ακατάλληλο για το λιμάνι της Καμαριώτισσας πλοίο και μάλιστα το επικοινώνησε και σαν τη φοβερότερη ιδέα. Το αποτέλεσμα ήταν άλλο ένα Βατερλώ για το νησί, τους τουρίστες και τη χώρα μας, που υπέστη διεθνή κατακραυγή.

Η κρίση αυτή στη Σαμοθράκη καταδεικνύει, χωρίς αμφιβολία, την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται ο τουρισμός αλλά και η αδιαφορία για τις ανάγκες των νησιών. Δυστυχώς, τα μεγάλα και πομπώδη λόγια χρειάζονται και επιτελικά σχέδια και ικανότητα διαχείρισης κρίσεων, αλλιώς είναι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και καταλήγουν να γίνονται επικίνδυνα για τον ελληνικό λαό".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL