Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: Το “Ετσιθελικό Κράτος” βούλιαξε στην Σαμοθράκη!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: Το “Ετσιθελικό Κράτος” βούλιαξε στην Σαμοθράκη!

Ολόκληρη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου

Μέσα στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου ένα νησί που ζει από τον τουρισμό, ένα ξεχωριστό τουρισμό σε έναν επίγειο παράδεισο, οδηγήθηκε  

  • σε απίθανη ταλαιπωρία των επισκεπτών του, Ελλήνων και ξένων,  
  • οικονομική καταστροφή, με ακυρώσεις που φτάνουν το 100%,  
  • δυσφήμιση σε Ελλάδα και εξωτερικό, που υπονομεύει το μέλλον του.

1500 επισκέπτες έμειναν αποκλεισμένοι στη Σαμοθράκη, πολλοί χωρίς χρήματα και χωρίς ενημέρωση για το τι θα γίνει, το νησί έμεινε χωρίς αναγκαία εφόδια ενώ εικόνες ντροπής για τον ελληνικό τουρισμό έκαναν τον γύρο του κόσμου. 

Και όλα αυτά εξαιτίας της εκπληκτικής αδιαφορίας ή ανικανότητας (διαλέξτε!) των υπουργών της νέας κυβέρνησης να αντιμετωπίσουν για 10 ολόκληρες μέρες τη διακοπή δρομολογίων, λόγω βλάβης, του μοναδικού πλοίου που έκανε τα δρομολόγια. Στην Ελλάδα βέβαια το θέμα πέρασε στα ψιλά, μη τυχόν και αναδειχτεί η ανικανότητα των σημερινών κυβερνώντων να αντιμετωπίσουν μια κρίση που έχει επαναληφθεί στο παρελθόν.

Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης προσπαθούσε να ζήσει τον μύθο του στην Ελλάδα, γνωρίζοντας από κοντά τις ξεχωριστές παροχές ενός πολυτελούς θέρετρου. Μετά από δέκα μέρες, μας ενημέρωσε ότι είχε μεταφέρει από την προηγούμενη εβδομάδα την αγωνία των επαγγελματιών του νησιού στον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη (“δεν φταίω εγώ, εγώ τα είπα!”). Επίσης, ενημέρωσε και τους πρέσβεις των χωρών των τουριστών (φανταστείτε πού είχε φτάσει το θέμα!), και προφανώς τους είπε ότι δεν ξέρει πότε θα λυθεί το πρόβλημα. 

Ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης κατάφερε μετά από τέσσερις (4!) μέρες  να στείλει ένα καράβι που δεν έδενε στο λιμάνι! Είναι που βάλαμε τεχνοκράτες(!) από την αγορά, που ξέρουν. Φτου κι απ' την αρχή!
Χρειάστηκαν αρκετές ακόμα μέρες αποκλεισμού, ταλαιπωρίας  και διασυρμού για να καταφέρει η σημερινή Ελλάδα να επικοινωνήσει με ένα νησί της. Το κερασάκι της τούρτας ήταν ότι οι εξουθενωμένοι αποκλεισμένοι επισκέπτες υποχρεώθηκαν να πληρώσουν τσουχτερό εισιτήριο για τη μεταφορά τους! Πώς λέμε “Πρώτα ο άνθρωπος;”, ... καμία σχέση!
Σε αντίστοιχο πρόβλημα, πέρυσι την παραμονή Πρωτοχρονιάς, με την “αποτυχημένη” κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κινητοποιήθηκαν σκάφη του Λιμενικού και μετέφεραν αποκλεισμένους στην Αλεξανδρούπολη, ενώ χρηματοδοτήθηκε άμεσα ο Δήμος Σαμοθράκης για να ναυλώσει οχηματαγωγό και να διασφαλίσει τις μεταφορές και τον εφοδιασμό του νησιού. Και όλα αυτά άμεσα, χωρίς επιβάρυνση των νησιωτών. Αντίστοιχα είχε αντιδράσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που η Ryanair είχε αποβιβάσει τους επιβάτες της αντί για τη Θεσσαλονίκη στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας! Άμεσα, επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη με αεροπορική πτήση που ναύλωσε η κυβέρνηση. Με κυβέρνηση Μητσοτάκη ίσως να ήταν ακόμα εκεί!  

Τώρα χρειάζεται άμεση ενίσχυση των νησιωτών, που έχασαν τη φετινή σεζόν, αλλά και συντονισμένη προσπάθεια να αποκατασταθεί η φήμη του νησιού αλλά και της χώρας. Για αποζημίωση των επισκεπτών, τουλάχιστον τα εισιτήρια, ούτε κουβέντα. Για συγνώμη και παραιτήσεις δεν συζητάμε. Δεν είναι τόσο ψηλά ο πήχης για τους “άριστους”.

Ο Τουρισμός, που είναι η “βαριά βιομηχανία μας”, όπως λένε όλοι, είναι εξαιρετικά ευπαθής σαν “προϊόν” και χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να διατηρήσει τη φήμη του. Δεν είναι μόνο εισπράξεις και αριθμοί, είναι κυρίως άνθρωποι (επισκέπτες, εργαζόμενοι, επιχειρηματίες), και χωρίς αντίληψη και σεβασμό για τις ανάγκες τους δεν μπορεί ούτε να αναπτυχθεί ούτε να αποδώσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL