Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Χρ. Στυλιανίδης: Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι κάτι το χειροπιαστό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρ. Στυλιανίδης: Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι κάτι το χειροπιαστό

Μετά την συνάντηση που είχε ο ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο κ. Στυλιανίδης εκτίμησε ότι με βάση την εμπειρία του ως επίτροπος και τις δασικές πυρκαγιές που αντιμετώπισε σε πολλές περιοχές, η κατάσταση στην Εύβοια ήταν πάρα πολύ δύσκολη και συνεχίζει να είναι δύσκολη.

   Ο κ. Στυλιανίδης εξήρε τον τρόπο με τον οποίο συντονίστηκαν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις κατάσβεσης και στάθηκε σε τρία βασικά σημεία.

   Πρώτο ότι χάρη του εξαιρετικού, όπως είπε συντονισμού, αποφεύχθηκε η απώλεια ανθρώπινης ζωής. «Αυτό είναι κάτι που πρέπει να καταγραφεί και θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους αρμόδιους και κυρίως στους πραγματικούς ήρωες που δρουν στο έδαφος σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», τόνισε ο ευρωπαίος επίτροπος.

   Το δεύτερο που τόνισε είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη επισημαίνοντας ότι έγινε εφικτή η ενεργοποίηση του προγράμαμτος rescEU και ως αποτέλεσμα έχει ήδη φτάσει στην Ελλάδα το πρώτο ιταλικό πυροσβεστικό αεροσκάφος, ενώ έρχεται και το δεύτερο. Σύντομα θα φτάσει στην Ελλάδα και ένα αεροσκάφος από την Ισπανία, ενώ συνεδριάζει και η Κροατία για το εάν θα στείλει δύο αεροσκάφη, καθώς αντιμετωπίζει και η ίδια υψηλό κίνδυνο για πυρκαγιά.

   «Με δεδομένο τις μεγάλες φωτιές στα Κανάρια Νησιά μεγάλος όγκος διοχετεύτηκε εκεί, ωστόσο έχουμε μία παρουσία της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Είμαι σε συνεχή επαφή και με άλλες χώρες εάν χρειαστεί και με τον κ. Χρυσοχοΐδη, αν μπορέσουμε να την επεκτείνουν», είπε ο κ. Στυλιανίδης, επισημαίνοντας ότι πλέον η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι κάτι το χειροπιαστό.

   Το τρίτο σημείο που αναφέρθηκε ο ευρωπαίος επίτροπος είναι ότι επανειλημμένα τονίζουμε ότι αυτό που χρειάζεται είναι πρόληψη και προετοιμασία για να αντιμετωπιστούν οι δασικές πυρκαγιές που σημειώνονται εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. «Χρειάζεται πάση θυσία, εκτός από την αύξηση των επιχειρησιακών μέσων, να δούμε και την πρόληψη και την προετοιμασία», τόνισε ο επίτροπος.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL