Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Για το καλό σου"

Ζούμε στα χρόνια της απόλυτης διαστρέβλωσης -και εσχάτως μιας μανίας για λιβάνισμα της κυβέρνησης της Ν.Δ. που ενίοτε ξεπερνάει και τις... αντοχές της στους επαίνους.

Ξέρετε γιατί αποχώρησε σύμπασα η αντιπολίτευση προχθές από τη Βουλή, όταν δύο λεπτά πριν κλείσει τις εργασίες της για το -πολύ σύντομο κοινοβουλευτικό- καλοκαίρι η Ν.Δ. εμφάνισε δύο σημαντικές τροπολογίες για ψήφιση, φροντίζοντας να μη συζητηθούν ούτε γι’ αστείο;

Σύμφωνα με τη... ναυαρχίδα του κίτρινου Τύπου “αποχώρησε η αντιπολίτευση με αφορμή τροπολογία για πλαφόν στις χρυσές συντάξεις”. Διότι όλα τα κόμματα πλην της Ν.Δ. ήταν αποφασισμένα να υπερασπιστούν τις - ανύπαρκτες- συντάξεις των 24.000 ευρώ και μόνο η κυβερνώσα παράταξη έσπευσε να σώσει τα ταμεία! Ούτε το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα του κ. Βρούτση τα πείραξε ούτε το δώρο στους εργοδότες να απολύουν κατά βούληση τα ενόχλησε.

Σε άλλες εποχές έναν τέτοιο τίτλο θα έβλεπε κανείς μόνο την Πρωταπριλιά -και το αστείο θα το θεωρούσαν όλοι κρύο.

Ζούμε, όμως, στα χρόνια της απόλυτης διαστρέβλωσης -και εσχάτως μιας μανίας για λιβάνισμα της κυβέρνησης της Ν.Δ. που ενίοτε ξεπερνάει και τις... αντοχές της στους επαίνους.

Βγήκε, λοιπόν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας να παραδεχτεί ότι η διαδικασία με τις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής ήταν κακή. Υποσχέθηκε δε ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί.

Αυτό το μισό mea culpa, όμως, ήταν επί της διαδικασίας. Επί της ουσίας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ακολούθησε την πεπατημένη της διαστρέβλωσης. Πλάσαρε την τροπολογία για την κατάργηση της αιτιολόγησης των απολύσεων ως ενίσχυση της εργασίας!

Επειδή τάχα η υποχρέωση του εργοδότη να εξηγήσει γιατί απολύει κάποιον εμποδίζει τις προσλήψεις.

Κάποιοι νεοδημοκράτες προχώρησαν ακόμη περισσότερο στο θέατρο του παραλόγου: Αν σου εξηγήσουν γιατί απολύεσαι, θα αποκτήσεις ψυχολογικά προβλήματα. Οπότε η τροπολογία είναι για το καλό σου, αχάριστε εργαζόμενε.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θέλουν Μνημόνια για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους

Τις ημέρες αυτές, και εν όψει της συνόδου που θα πάρει τις αποφάσεις για το ταμείο ανάκαμψης, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία εκδηλώνουν από κοινού έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ενίσχυση στις χώρες του Νότου δεν θα συνοδεύεται από Μνημόνια και οικονομική επιτήρηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις