Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Αλ. Τσίπρας: Μα εσείς σπουδάσατε στο εξωτερικό...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Τσίπρας: Μα εσείς σπουδάσατε στο εξωτερικό...

Ο Κυρ. Μητσοτάκης προσπάθησε να υποβαθμίσει συνολικά το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο παρουσιάζοντας ως κανόνα πραγματικά κρούσματα ανομίας εντός συγκεκριμένων ΑΕΙ. Ποντάροντας στο συναίσθημα και στη δραματοποίηση, παρουσίασε μια μυθοπλασία εικόνων μέσα από τα μάτια ενός τυχαίου φοιτητή που μπαίνει στη σχολή του (πριν μπει, βλέπει παρεμπόριο στην είσοδο) και το μόνο που αντικρίζει είναι να ανταλλάσσονται ναρκωτικά, να χτίζονται καθηγητές στα γραφεία του κ.λπ. κ.λπ.

Ο Αλ. Τσίπρας του απάντησε με αφοπλιστικό τρόπο: "Εσείς σπουδάσατε στο εξωτερικό. Δεν δώσατε Πανελλήνιες...". Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποδόμησε το εγχείρημα Μητσοτάκη χρησιμοποιώντας πραγματικές εικόνες (που εκείνος συνειδητά παρέλειψε) από τη δική του εμπειρία ως φοιτητή σε ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο. "Η εικόνα που περιγράψατε δυσφημεί το δημόσιο πανεπιστήμιο σήμερα" είπε κατηγορώντας τον ότι επέμεινε μόνο σε ένα σκέλος. "Παραλείψατε να αναφερθείτε στην ποιότητα που παρέχει το δημόσιο πανεπιστήμιο κι αυτό δεν είναι τυχαίο" τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η παράλειψη στην "ιστορία" με τον φοιτητή που περιέγραψε ο Κυρ. Μητσοτάκης "είναι ότι αυτός ο φοιτητής, μόλις πάει στο εξωτερικό, συνειδητοποιεί πόσο υψηλές σπουδές και μόρφωση είχε λάβει στην Ελλάδα".

Αφού αναφέρθηκε στην "αθλιότητα που αναπαράγεται εδώ και δέκα χρόνια ότι πήρε μετεγγραφή από τη Βουλγαρία", ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι πέρασε με Πανελλήνιες στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπου "είχα την τιμή να είμαι απόφοιτος και να κάνω και μεταπτυχιακές σπουδές εκεί". Σημείωσε ότι συνεπώς γνωρίζει πολύ καλά την ποιότητα, τις διακρίσεις που έχει λάβει και τη σύγκριση με άλλες σχολές του εξωτερικού.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης απάντησε στον Αλ. Τσίπρα ότι είναι λάθος ότι δεν έδωσε Πανελλήνιες. Αποκάλυψε ότι έδωσε Πανελλήνιες και πέρασε στο Πολιτικό της Νομικής, όμως δεν πήγε γιατί είχε επιλέξει να σπουδάσει στο εξωτερικό. Έτσι όμως επιβεβαίωσε πλήρως την κατηγορία που του είχε απευθύνει ο Αλ. Τσίπρας για "εγγενή αποστροφή απέναντι στο δημόσιο πανεπιστήμιο και τη μεροληψία σας υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων και σχολών"...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL