Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.6°C
2 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C14.1°C
1 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.9°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.8°C14.1°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.5°C
2 BF 100%
Προληπτική αστυνόμευση στα πανεπιστήμια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προληπτική αστυνόμευση στα πανεπιστήμια

Τα κανάλια σιγοντάριζαν περιγράφοντας μια αφόρητη κατάσταση, εντελώς άσχετη με την πραγματικότητα που βιώνουν οι χιλιάδες φοιτητές των ΑΕΙ. Και η δέσμευση της Ν.Δ. ήταν ότι, όταν θα έρθει στα πράγματα, θα λύσει τον γόρδιο δεσμό της ανομίας καταργώντας το πανεπιστημιακό άσυλο.

Σήμερα είναι εκτεθειμένη. Γιατί αυτό που επιδιώκει δεν είναι απλώς να δώσει στην αστυνομία τη δυνατότητα να επεμβαίνει όποτε διαπράττονται αξιόποινες πράξεις στα πανεπιστήμια.

Αυτό που επιδιώκει είναι η προληπτική αστυνόμευση των ιδρυμάτων. Και ο στόχος δεν είναι να χτυπηθεί η ανομία -κάτι που οι υφιστάμενες ρυθμίσεις για το άσυλο διασφάλιζαν ούτως ή άλλως. Είναι να κατασταλεί αποφασιστικά κάθε φοιτητική διαμαρτυρία όταν η κυβέρνηση διά της Ν. Κεραμέως ξεδιπλώσει τις πραγματικές της προθέσεις για τη λειτουργία και το μέλλον των ΑΕΙ.

Φτάνουμε λοιπόν στο κομβικό σημείο, όπου ακόμα και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. τραβάει την ουρά του έξω από το συγκεκριμένο εγχείρημα. Τόσα χρόνια δεν είχε διαφοροποιηθεί από τις κραυγές της Ν.Δ. και των μέσων της. Τώρα κατάλαβε ότι η νέα ρύθμιση για το άσυλο είναι τόσο επιθετική για τα πανεπιστήμια, ώστε θα μπορούσε να την έχει φέρει και η χούντα.

Τώρα δεν είναι μόνο ο ιδεοληπτικός ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρά στη ρύθμιση. Είναι όλη η αντιπολίτευση, από ΚΙΝ.ΑΛΛ. και πέρα. Στη Ν.Δ. απέμεινε μόνο ο Βελόπουλος, που ζητάει ακόμα σκληρότερες ρυθμίσεις. Αλλά θα ψηφίσει. Γιατί, με την άθλια διάταξη που φέρνει, η Ν.Δ. κατάφερε να μετατοπίσει τη διαχωριστική γραμμή προόδου - αντίδρασης, στη μικρή περιοχή της δεξιάς πολυκατοικίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL