Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η απίστευτη ελαφρότητα μιας κυβέρνησης...

Συκοφαντούν τη ΔΕΗ για να την ξεπουλήσουν για ψίχουλα, ο υπουργός Ανάπτυξης γίνεται υπεργολάβος του Λάτση και στην ΕΥΠ τοποθέτησαν έναν σεκιουριτά χωρίς βιογραφικό!

ΜΠΟΡΕΙΤΕ να φανταστείτε έναν ιδιοκτήτη μιας επιχείρησης που θέλει να την πουλήσει να λέει πως δεν αξίζει φράγκο; Τρέλα, ε; Όχι ακριβώς. Πρόκειται για αισχρό ξεπούλημα της ΔΕΗ με πρωταγωνιστή τον αρμόδιο υπουργό Κ. Χατζηδάκη.

ΚΑΙ ΟΛΑ αυτά για να ξεπουληθεί η μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας. Ένας από του σοβαρότερους πυλώνες ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας. Μοναδικός λόγος, ο επενδυτής ή οι επενδυτές να την αποκτήσουν με τη μικρότερη δυνατή δαπάνη, με αδιαφανή ανταλλάγματα, ίσως και κάτω από το τραπέζι.

ΣΕ ΜΙΑ εποχή που η αγορά ενέργειας είναι απελευθερωμένη, οι έξυπνοι περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία να εισβάλουν. Και η κατάλληλη ευκαιρία ήρθε με την επικράτηση της συγκεκριμένης νεοφιλελεύθερης Δεξιάς.

ΓΙΑΤΙ να χτίσουν νέα εργοστάσια παραγωγής όταν μπορούν να βάλουν χέρι στις υδροηλεκτρικές μονάδες, όπου το «καύσιμο» είναι, ως δημόσιο αγαθό, δωρεάν, τα έσοδα σαφώς λιγότερα και τα κέρδη ασφαλώς πολύ περισσότερα;

ΜΠΟΡΕΙΤΕ να φανταστείτε έναν επενδυτή, όπως ο κ. Λάτσης, που δυσκολεύεται να βρει υποψήφιο ιδιοκτήτη για το καζίνο που έχει προβλεφτεί στο Ελληνικό, να αναθέτει τη δουλειά αυτή στον υπουργό ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη κι αυτός να δηλώνει ότι ευχαρίστως, αναλαμβάνει τη υπεργολαβία;

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ Μητσοτάκης χρειαζόταν για την κρίσιμη και ευαίσθητη θέση του επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έναν άριστο. Τον θεωρητικά καλύτερο από μια λίστα υποψηφίων που θα πληρούσαν τα προσόντα της θέσης αυτής.

ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ μας ανακοίνωσαν ένα στέλεχος μια πολυεθνικής ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας, που έκανε καριέρα μόνο εκεί! Αρχικά στο βιογραφικό του κ. Κοντολέοντα δεν υπήρχε τίποτα άλλο. Μετά μας είπαν ότι πήρε πτυχίο Διοίκησης με μαθήματα δι' αλληλογραφίας από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Αγγλίας. Αυτός είναι λοιπόν ο αντικαταστάτης του Γιάννη Ρουμπάτη, ο οποίος σπούδασε στις ΗΠΑ και είναι διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Προηγουμένως είχε διατελέσει κυβερνητικός εκπρόσωπος επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου καθώς και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

ΚΑΠΟΙΑ ΜΜΕ μάλιστα έκαναν τον κόπο να αναζητήσουν τα προσόντα του αντίστοιχου Τούρκου. Ο κ. Χακάν Φιντάν, λοιπόν, διαθέτει πτυχίο διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, ενώ υπήρξε υπότροφος του τουρκικού στρατού από το 1986 έως το 2001, στη συνέχεια επικεφαλής του Τουρκικού Οργανισμού Ανάπτυξης και Συνεργασίας και μετά υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ πριν αναλάβει τη ΜΙΤ. Κοιμάστε ακόμα με ανοιχτά παράθυρα;

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις