Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μετακλητοί με ΣΥΡΙΖΑ, μετακλητοί με Ν.Δ.

Όσο στα πράγματα ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι μετακλητοί ήταν το αγαπημένο θέμα των μέσων της αντιπολίτευσης.

Τους μέτρησαν, τους ξαναμέτρησαν, τσέκαραν τα προσόντα τους, έψαξαν τις σελίδες τους στο Facebook και βρήκαν φωτογραφίες από ξαπλώστρες, ή φωτογραφίες από διαδηλώσεις, τσέκαραν τα σκουλαρίκια τους, βρήκαν ποιοι είναι οι συγγενείς τους, φρόντισαν να μάθουν ποιοι είναι οι νυν και οι πρώην τους, για να βγάλουν αφήγημα. Και το αφήγημα περιέγραφε μια πολυάριθμη και αδίστακτη και κυνική παρέα, χωρίς ίχνος αναστολής και χωρίς την παραμικρή ικανότητα ή διάθεση να κάνει κάτι παραγωγικό, και που μοναδική της φιλοδοξία ήταν να περάσει καλά σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου.

Έβριζαν το "Πρώτο Θέμα" και ο ΣΚΑΪ, λύσαγαν οι Πρετεντέρηδες και οι Πορτοσάλτε, γι' αυτά τα φρικιά, εξαιτίας των οποίων υπερφορολογείται η μεσαία τάξη.

Ξαφνικά, με τη νέα κυβέρνηση, το θέμα είναι ανύπαρκτο. Οι μετακλητοί σταμάτησαν να θεωρούνται βύσματα και έγιναν οργανικά στοιχεία του "επιτελικού κράτους". Τώρα δεν τους πληρώνει ο φορολογούμενος, τους πληρώνει το Δημόσιο γιατί είναι απαραίτητοι. Κανείς δεν στενοχωριέται που ο αριθμός τους αυξήθηκε. Κανείς δεν παρατήρησε ότι αυξήθηκε και ο μισθός τους. Κανείς δεν θεώρησε αξιοσημείωτο ότι μειώθηκαν επίσης και τα προσόντα τους, ώστε να μπορούν να διοριστούν με απλό απολυτήριο Λυκείου. Κανείς δεν τους ψάχνει έναν - έναν, για να τους εκθέσει.

Και όχι μόνο αυτό. Από την ώρα που βγήκε και ο Κυριάκος πρωθυπουργός, όλοι αυτοί που έσκουζαν χαίρονται κιόλας. Άλλαξε, λέει, το κλίμα, αναβαθμίστηκε ο πολιτικός λόγος. Ένιωσαν την αλλαγή, επειδή οι ίδιοι σταμάτησαν να το παίζουν "Μακελειό". Ωραίοι!

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πανηγυρίζουν και αυτοσυγχαίρονται

Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούν προφανώς ότι, βάζοντας τους μπουκωΜΜΕνους της λίστας Πέτσα να ασχολούνται νυχθημερόν με τον Καλογρίτσα και να ανακαλύπτουν σχέδια εκτροπής και φίμωσης του Τύπου, διαχειρίζονται επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις