Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Με παχιά λόγια δεν γίνεται πολιτική

Μόλις δέκα μέρες μετά τις εκλογές, η κυβερνησιμότητα των άριστων δείχνει να ξεφουσκώνει εντυπωσιακά.

Πρώτα ξεφούσκωσε το σχέδιο το ξήλωμα του Πολυτεχνείου από την Πατησίων - ένα σχέδιο που ακουμπούσε και στην «πάταξη της ανομίας». Τελικά πιάστηκαν αδιάβαστοι. Η Αρχιτεκτονική πρέπει να παραμείνει στο κτήριό της, καθώς αυτό είναι όρος του κληροδοτήματος.

Στη συνέχεια ξεφούσκωσε και το Ελληνικό. Ο κ. Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί να ξεμπλοκάρει μέσα στην πρώτη εβδομάδα την επένδυση, την οποία καθυστερούσε η ιδεοληψία των μαδούρων. Τελικά το ξεμπλοκάρισμα μετατίθεται για αργότερα. Απ’ ό,τι φαίνεται, πέρα από τη βούληση του ομίλου Λάτση, υπάρχει και το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τώρα ξεφουσκώνει και η προσπάθεια να μπλοκάρουν την απλή αναλογική στους δήμους. Η πρόθεση του Τ. Θεοδωρικάκου να παρακάμψει τον νόμο, παραχωρώντας εν λευκώ τη διαχείριση των οικονομικών των ΟΤΑ στους εκλεγμένους δήμαρχους, είναι μετέωρη, καθώς μπορεί να προκαλέσει μεγάλο κύμα προσφυγών από τους άλλους συνδυασμούς.

Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και η τεράστια γκάφα με τους μετακλητούς. Ο φιλικός προς την κυβέρνηση Τύπος έσπευσε να πανηγυρίσει ότι ο αριθμός των μετακλητών μειώνεται, παραθέτοντας όμως στοιχεία που δείχνουν αύξηση. Εύλογα, υπήρξε κατακραυγή: ο αριθμός των μετακλητών ήταν από τα θέματα στα οποία η Ν.Δ. είχε επενδύσει τεράστιες ποσότητες σπέκουλας, όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Μόνο σε ένα πράγμα υπήρξε έτοιμη αυτή η κυβέρνηση. Στο σχέδιο για 150.000 θέσεις στους παιδικούς σταθμούς. Το οποίο όμως ήταν ήδη έτοιμο από την προηγούμενη κυβέρνηση. Απλώς το εξήγγειλαν ως δικό τους.

Ευτυχώς που βρήκαν κι αυτό, να λέμε. Γιατί με παχιά λόγια δεν γίνεται πολιτική.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θέλουν Μνημόνια για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους

Τις ημέρες αυτές, και εν όψει της συνόδου που θα πάρει τις αποφάσεις για το ταμείο ανάκαμψης, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία εκδηλώνουν από κοινού έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ενίσχυση στις χώρες του Νότου δεν θα συνοδεύεται από Μνημόνια και οικονομική επιτήρηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις